Notícia

S'acaba l'anticicló, esperances per al dissabte 17 de desembre

El pronòstic del model meteorològic d'Skipass preveu nevades febles per al cap de setmana vinent

S'acaba l'anticicló, esperances de precipitació de neu per al dissabte 17 de desembre i diumenge 18
S'acaba l'anticicló, esperances de precipitació de neu per al dissabte 17 de desembre i diumenge 18 Autor/a: Captura de pantalla Skipass
L'anticicló s'allunya poc a poc i les temperatures per aquesta setmana tendiran a la baixa, però de forma suau i progressiva. Avui des de Diaridelaneu.cat ens hem estat mirant el model de neu i meteorologia d'Skipass i, segons el seu pronòstic, s'entreveun nevades febles per al Pirineu gironí i la Catalunya del Nord a partir de dissabte. El model meteorològic a 8 dies vista preveu que seran nevades en cotes més aviat altes i que no superaran els 10 cm. El massís més afortunat en rebre precipitacions serà el Canigó, Madres i Carlit i, en general, el Pirineu gironí, però menys. Es pot intuir que la nevada serà de llevant, o fins i tot gregal, però és un model a 8 dies que té una fiabilitat baixa més enllà de 5 dies. En qualsevol cas ara mateix és un dels pocs models que dóna neu i en facilita el gruixos i en concreta la zonificació.

El podeu consultar en aquest enllaç i podeu veure la progressió fent còrrer el ratolí per sobre el calendari digital. En qualsevol cas el pronòstic trenca amb l'anticicló i cal tenir esperances amb què millori en importància en els propers dies, ja que continuaria donant neu per més enllà del diumenge 18 de desembre.

Possible llevantada a la vista per dilluns

Atenció per a la següent setmana. Segons el mateix model la previsió de gruix podria enfilar-se fins als 50 cm de neu a partir del dilluns dia 19 de desembre. Si l'encerten, tindrem un Nadal molt blanc i de gruix consistent a tot el Pirineu, però l'oriental encara més. Mireu-vos la imatge adjunta que publiquem amb la previsió per al dia 19. Falten molts dies però ho anirem seguint dia a dia. Us mantindrem informats via companys d'Skipass!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny