Notícia

Esquiada nocturna per Masella

Autor/a: Diari de la neu
Esquiada per les pistes Enamorats i Muntanyes Russes de Masella la nit del 7 de març de 2015. Una nit de neu pols-dura, nit serena i vent en calma, amb gruixos de neu que anaven dels 55 als 85 cm.

Breu descripció

Les pistes Enamorats i Muntanyes Russes són dues "clàssiques" de Masella. Orientació clarament nord, tot el recorregut es fa protegit pel bosc i formen part de l'eix central de l'estació.  L'itinerari o track seguit té una cota de sortida a 2.025 m. (La Pleta superior) i l’arribada a 1.600m., al Pla de Masella. Amplada mitja de 50 metres, llargada de 2,2 km., (segons dades de l'aplicació Skitude) i un desnivell de 400 m. (dades de Masella).

Dades històriques

Masella es va obrir l'any 1967. Les pistes Núm. 1 i 2 formaven part dels primers traçats oberts al públic i avui, part d'aquests trams inicials de pistes, són les que han donat origen a Enamorats i Muntanyes Russes.
La temporada 1994-95 aquestes dues pistes es van equipar amb canons de neu produïda.
La temporada 2013-14 es van il·luminar conjuntament amb 13 pistes més, sumant un total de 10 quilòmetres de traçats il·luminats i convertint Masella en la "capital" de l'esquí nocturn al Pirineu.

La curiositat

L'origen del nom, Enamorats i Mutanyes Russes, és un homenatge a l'amor i passió pels esports de neu i pels paisatges blancs de les muntanyes.
El tram alt de la pista Enamorats és poc freqüentat. Per accedir-hi cal fer-ho des dels teleesquís de la Pleta, als quals s'hi pot accedir directament des del TGV o fent combinacions des del cim de la Tosa (baixar per les pistes Dues estacions i la Corda) i per això el tram alt no és molt concorregut. Per contra, en el seu tram mig i final és molt "transitada",  ja que hi conflueixen altres pistes. Coincideix també que el tram alt d'Enamorats és situat en una de les zones més ombrívoles de l'estació i això li garanteix sempre neu millor conservada respecte a les altres pistes.

Registreu el vostre track

Us recomano fer servir l’aplicació gratuïta que tant Masella com Skitude comparteixen a la xarxa, per als dispositius mòbils, i gravar la vostra baixada, així com compartir-la a les xarxes socials. Aquest és el resultat del track enregistrat mitjà de l’aplicació esmentada:

Nombre: Enamorats i Muntanyes Russes| Fecha: 07/03/2015 | Hora: | Duración: 0h 3m 55s | Distancia total: 2,2 km | Vel. máx: 70.88 km/h | Vel. med.: 44.46 km/h | Desnivel: 390 m

Esquiada gravada amb Go-Pro Hero 3+

L'esquiada la vaig gravar amb una càmera Go-Pro Hero 3+ una estona després de registrar-la amb skitude. L'esquiadora que m'acompanya és Esther Picas, cap de control del departament de muntanya de  l'estació, i la banda sonora correspon a cançons d'èxit dels anys 1967, 1994 i 2013, anys de referència cronològica per aquest sector. Us convido a veure'l al canal de Youtube del Diari de la neu. Desitjo que us agradi.

Ivan Sanz Tusell
7 de març de 2015

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny