Notícia

Esquiada nocturna per Masella

Autor/a: Diari de la neu
Esquiada per les pistes Enamorats i Muntanyes Russes de Masella la nit del 7 de març de 2015. Una nit de neu pols-dura, nit serena i vent en calma, amb gruixos de neu que anaven dels 55 als 85 cm.

Breu descripció

Les pistes Enamorats i Muntanyes Russes són dues "clàssiques" de Masella. Orientació clarament nord, tot el recorregut es fa protegit pel bosc i formen part de l'eix central de l'estació.  L'itinerari o track seguit té una cota de sortida a 2.025 m. (La Pleta superior) i l’arribada a 1.600m., al Pla de Masella. Amplada mitja de 50 metres, llargada de 2,2 km., (segons dades de l'aplicació Skitude) i un desnivell de 400 m. (dades de Masella).

Dades històriques

Masella es va obrir l'any 1967. Les pistes Núm. 1 i 2 formaven part dels primers traçats oberts al públic i avui, part d'aquests trams inicials de pistes, són les que han donat origen a Enamorats i Muntanyes Russes.
La temporada 1994-95 aquestes dues pistes es van equipar amb canons de neu produïda.
La temporada 2013-14 es van il·luminar conjuntament amb 13 pistes més, sumant un total de 10 quilòmetres de traçats il·luminats i convertint Masella en la "capital" de l'esquí nocturn al Pirineu.

La curiositat

L'origen del nom, Enamorats i Mutanyes Russes, és un homenatge a l'amor i passió pels esports de neu i pels paisatges blancs de les muntanyes.
El tram alt de la pista Enamorats és poc freqüentat. Per accedir-hi cal fer-ho des dels teleesquís de la Pleta, als quals s'hi pot accedir directament des del TGV o fent combinacions des del cim de la Tosa (baixar per les pistes Dues estacions i la Corda) i per això el tram alt no és molt concorregut. Per contra, en el seu tram mig i final és molt "transitada",  ja que hi conflueixen altres pistes. Coincideix també que el tram alt d'Enamorats és situat en una de les zones més ombrívoles de l'estació i això li garanteix sempre neu millor conservada respecte a les altres pistes.

Registreu el vostre track

Us recomano fer servir l’aplicació gratuïta que tant Masella com Skitude comparteixen a la xarxa, per als dispositius mòbils, i gravar la vostra baixada, així com compartir-la a les xarxes socials. Aquest és el resultat del track enregistrat mitjà de l’aplicació esmentada:

Nombre: Enamorats i Muntanyes Russes| Fecha: 07/03/2015 | Hora: | Duración: 0h 3m 55s | Distancia total: 2,2 km | Vel. máx: 70.88 km/h | Vel. med.: 44.46 km/h | Desnivel: 390 m

Esquiada gravada amb Go-Pro Hero 3+

L'esquiada la vaig gravar amb una càmera Go-Pro Hero 3+ una estona després de registrar-la amb skitude. L'esquiadora que m'acompanya és Esther Picas, cap de control del departament de muntanya de  l'estació, i la banda sonora correspon a cançons d'èxit dels anys 1967, 1994 i 2013, anys de referència cronològica per aquest sector. Us convido a veure'l al canal de Youtube del Diari de la neu. Desitjo que us agradi.

Ivan Sanz Tusell
7 de març de 2015

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista