Notícia

Crònica de la First Run Head de La Molina celebrada diumenge 11 de desembre

L'esdeveniment permet fer les primeres baixades per l'estació d'esquí una hora abans d'obertura de pistes i amb els traçats recent fresats


Imagineu-vos que us obren una estació d'esquí per a vosaltres i el vostre grup d'amics. Que a més, les pistes recent fresades, us estan esperant ben pentinades i lluents per deixar-hi marcades les vostres traces mentre el sol tot just acaba de sortir rere les muntanyes. I per acabar-ho de fer fer més exclusiu podeu provar uns esquís escollits a consciència per gaudir-los al màxim. Doncs no cal que us ho imagineu, això és possible, i aquest esdeveniment és real i es va organitzar diumenge passat a La Molina.


Diumenge 11 de de desembre La Molina i Head van  coorganitzar la First Run Head La Molina, un esdeveniment que permet als esquiadors que hi participen fer les primeres baixades per l'estació d'esquí abans que cap altre esquiador. Aquest és un tipus d'esdeveniments molt habitual d'organitzar a les estacions alpines, però no tant al Pirineu. Els afortunats participants van poder inscriure's en aquest tast d'esquís per mitjà de l'extensió Facebook de La Molina, o per invitació expressa de Head Spain.

Val a dir que abans d'enfilar-nos al telecadira els participants vam visitar la carpa que Head tenia instal·lada a la base del telecadira Cap de Comella, on escollíem els esquís amb els que estrenar pistes. Assessorats pel personal de Head, i en funció del nivell d'esquí de cadascun dels participants, cada esquiador es calçava uns esquís per gaudir com mai de la primera baixada estrenant pista.

Esquiar per una pista de "ratlletes" blaves i taronges

El cert és que l'obertura d'una estació d'esquí una hora abans de l'horari oficial d'obertura, només per a un grup reduït d'esquiadors, és una experiència necessàriament exclusiva. Lliscar per una pista com Comella, quan les traces ben pentinades per les trepitjaneus surten de l'ombra i el sol tot just s'hi reflexa tímidament, creant així una cortina de ratlletes blaves i ataronjades, és una experiència especial. Si a sobre hi baixem sols, sense risc de col·lisió amb altres esquiadors i fent ús de tot l'ample de pista per carvejar al nostre gust i amb esquís escollits a consciència, no cal que us diem que és una d'aquelles baixades que recordarem molt de temps.

El material; Supershape Magnum, Rally, Titan i Speed

El material aportat per Head van ser els esquís Supershape Magnum, fabricat per a esquiadors que volen esquiar ràpid en pista i per tant molt estable en girs mitjans i llargs, però que, sobretot, busquen diversió i bones sensacions mentre esquien. Els Supershape Rally, un esquí polivalent i ràpid dissenyat per gaudir-ne dins però també fora de la pista. Els Supershape Titan, pensats per a l'eslàlom i girs curts però també per gaudir-ne amb el carving a la màxima expressió, i que, potser per això, requereixen baixar necessàriament la nostra posició, ja que són esquís que demanen aplicar tècnica. I finalment els Supershape Speed, per als qui volen gaudir de la velocitat i que requereixen d'esquís estables per a girs conduïts i corbes més aviat llargues, sense renunciar a gaudir-ne en totes les prestacions. Aquest darrer esquí és una aposta habitual de molts esquiadors a l'hora de lliscar en estacions alpines, però no és gaire present al Pirineu.

L'esdeveniment va tenir un parèntesi per esmorzar al restaurant Costa Rasa de l'estació, a 2.000 m. on els responsables de Head van explicar alguns detalls dels esquís posats a prova, així com de l'organització i les motivacions d'aquest esdeveniment. A la taula els participants vam poder intercanviar sensacions de les primeres baixades i, per descomptat, compartir afició mentre es fan noves coneixences. I molt important, l'experiència la vam gaudir en un dia de cel blau intens, bona temperatura i neu en condicions justes en gruix i del tot òptimes en conservació. Podeu comprovar-ho en el  nostre vídeo-reportatge.

Agraïments

Des de Diaridelaneu.cat volem agrair expressament el convit per a participar a la First Run Head La Molina, tant als responsables de l'estació d'esquí com a Head Spain.

Us deixem l'enllaç del nostre vídeo realitzat a la First Run Head i algunes de les fotografies captades en l'esdeveniment.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny