Notícia

Cambra d'Ase obrirà dissabte parcialment

Les estacions nord-catalanes es veuen obligades a innivar centímetre a centímetre, pam a pam, les seves pistes

Cambra d'Ase obrirà dissabte parcialment, entre les quals la zona de debutants de Sant Pere dels Forcats. Imatge d'arxiu.
Cambra d'Ase obrirà dissabte parcialment, entre les quals la zona de debutants de Sant Pere dels Forcats. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diari de la neu
Dies difícils, molt difícils, a les estacions de la Catalunya del Nord, tal com explicàvem avui en la nostra editorial. Fins ara només Font-Romeu, Els Angles i Porté-Puymorens han aconseguit obrir algunes pistes i remuntadors. La llevantada de fa 15 dies no va travessar el Pirineu Oriental de sud cap a nord amb prou força i el gruix de neu es va quedar al vessant sud. Aquests dies només cal fer una ullada, física si sou a la Cerdanya, o de satèl·lit si sou davant d'un ordinador, al massís del Carlit i de Madres per entendre fàcilment allà on no van caure les precipitacions i tot seguit girar la vista cap al Puigmal i el Canigó en el seu vessant sud, on sí que hi va haver precipitació en forma de neu.

En aquest context les estacions de l'Alta Cerdanya, l'Alt Conflent i el Capcir, s'han vist obligades a fer ús de la xarxa de producció de neu per innivar pistes gairebé des de 0, sense cap base, sense un mínim suport de neu natural. I malgrat tot, les estacions nord-catalanes no només no tiren la tovallola, com es diu popularment quan algú dóna la feina o l'objectiu per perdut, sinó que aconsegueixen obrir pistes guanyant pam a pam la superfície dels traçats i centímetre a centímetre en gruix per oferir unes condicions dignes. Una d'aquestes estacions és Cambra d'Ase (Espace Cambre d'Aze), que dissabte obrirà parcialment després de fer funcionar els canons de neu en condicions al límit.

Segons el comunicat enviat avui per l'estació, les pistes que s'obriran són totes al sector de Sant Pere dels Forcats: la zona de debutants amb el corresponent teleesquí i telecorda, les verdes Torre d'aigua (Château d'eau) i passeig pel bosc i la blava La Combe, aquesta darrera en el seu tram alt. Els remuntadors oberts seran a la zona de debutants, el telecadira del Molí i els teleesquís de la Font i de la Cambra.

El preu dels forfets serà en tarifa reduïda a 17 € i a 85 € la tarifa de passi de 6 dies.

Articles relacionats:
Galeria d'imatges de Cambra d'Ase 2015

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny