Notícia

Grandvalira activa un simulacre d’evacuació al nou telecadira Planell de la Font

Una cinquantena de persones entre equips d’explotació i escola d’esquí participen en la maniobra

Grandvalira
Operació d'entrenament d’evacuació al nou telecadira Planell de la Font Autor/a: Grandvalira
Grandvalira va activar ahir el primer simulacre de seguretat complet que es realitza a la nova instal·lació, un giny que ha suposat una inversió de més de 2,4 milions d’euros.


Grandvalira ha activat aquest matí un simulacre d’evacuació al nou telecadira Planell de la Font del sector Soldeu. Un total de 50 persones dels equips de pisters, acollida i seguretat, instal·lacions, manteniment i escola d’esquí han participat en la maniobra. Aquest és el primer simulacre de seguretat complet que es desenvolupa a la nova instal·lació, un remuntador que ha suposat una inversió de més de 2,4 milions d’euros.
 
El simulacre ha servit d’entrenament a tot l’equip d’explotació en cas d’aturada tècnica del giny mecànic. Prop d’una trentena de monitors de l’escola d’esquí i snowboard s’han distribuït en grups de tres al llarg de les diferents cadires mentre que els equips d’explotació s’han dividit en les diferents pilones de la línia del telecadira. Un cop situats, s’ha procedit a simular una aturada del giny, i a partir d’aquí, s’ha activat el protocol, en aquest cas d’evacuació vertical de les persones ubicades a les cadires. Entre els diferents paràmetres a tenir en compte, també s’ha valorat el temps de durada per finalitzar amb èxit la intervenció.
 
L’objectiu és establir les eines i el protocol perquè el personal d’explotació i els altres equips implicats que hagin d’intervenir en cas d’incidència o emergència coneguin el protocol i puguin resoldre la incidència amb la màxima eficàcia i celeritat.
 
La seguretat és i ha estat sempre una de les màximes prioritats per Grandvalira, que destina constantment tot el desplegament humà i tècnic possible per garantir una experiència segura i satisfactòria als seus clients. El domini andorrà s’esforça dia a dia a millorar les seves instal·lacions, mantenir-les en perfecte estat, actualitzar les senyalitzacions i el traçat de les pistes, ampliar els recursos humans als serveis mèdics i de rescat i conscienciar esquiadors i snowboarders de la importància de tenir una actitud responsable en els descensos i en la utilització dels remuntadors.
 
Novetat de la temporada
 
El nou telecadira del Planell de la Font és una de les principals novetats d’aquesta temporada al sector de Soldeu. Es tracta d’un nou giny de pinça fixa de 4 places que permet transportar un total de 2.000 esquiadors cada hora. Amb una longitud de 900 metres i un cost total de 2,4 milions d’euros, aquest nou remuntador surt de la pista Ós i permet descongestionar la zona de debutants del sector El Tarter, donant més recorregut als esquiadors que s’inicien en la pràctica dels esports blancs a Grandvalira. Una nova mostra de la decidida aposta del domini per la innovació constant de les seves instal·lacions amb l’objectiu d’assegurar el màxim confort dels seus visitants i millorar la seva experiència, especialment als esquiadors principiants.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots