Notícia

Boí Taüll per Nadal: neu pols i tot obert

L'estació de l'Alta Ribagorça enllesteix aquesta setmana la reparació del telecadira Puig Falcó


La llevantada de finals de novembre va ser generosa amb Boí Taüll i va deixar l'estació pràcticament al 100%, només pendent d'obrir el telecadira Puig Falcó i algunes pistes del mateix sector. Però han passat molts dies des d'aleshores i el personal de l'estació ha estat treballant de valent per deixar-ho tot a punt de cara a aquest Nadal. L'esforç tindrà premi, i és que el treball intens dels canons d'una banda i el treball de pales amb les trepitjaneus per l'altra, permetran que l'estació quedi oberta al 100% dels remuntadors i al 90% de les pistes.


Boí Taüll és una de les poques estacions del Pirineu que hauria pogut lluir el cartell de tot obert des del passat mes de novembre. Malauradament el telecadira Puig Falcó va quedar avariat la mateixa setmana de la llevantada per problemes en una de les pilones i això va impedir obrir el 100% de les instal·lacions. Tampoc van quedar del tot innivades les pistes de Puig Falcó en la seva cota més baixa, i el fet que l'accés a aquests traçats fos per mitjà del telecadira esmentat també va deixar pendent d'obertura aquestes pistes destinades a esquiadors experts. Però en els darrers deu dies els treballs per condicionar aquestes pistes en el tram més baix, gràcies al treball de la xarxa d'innivació, i al fet que per demà divendres la reparació del telecadira quedarà enllestida un cop fetes les proves de càrrega, faran que, ara sí, Boí Taüll llueixi el comunicat de neu més desitjat: "Neu pols i tot obert".

Això sí, les pistes estaran obertes en un 95%, ja que alguns enllaços quedaran pendents d'obrir-se al públic. En qualsevol cas seran 43,5 quilòmetres dels 45 que ofereix l'estació, amb gruixos de neu que van dels 25 cm cota baixa al 1,50 m. a la cota alta, a 2.745 m. (Puig Falcó).

Precisament Diaridelaneu.cat va estar present el passat cap de setmana a l'estació de l'Alta Ribagorça, fet que ens va permetre prendre algunes imatges de l'estació i preparar nous continguts per al diari referents a aquesta estació i que publicarem en els propers dies.

Enllaços relacionats

Galeria d'imatges en aquest enllaç.
Video musical a Youtube en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny