Notícia

Andorra aposta per la base. A totes hores!

L’Estadi Nocturn Miquel Capo augmentarà les hores d’esquí de la base

esqui,nocturn,andorra,parador canaro
L’Estadi Nocturn Miquel Capo augmentarà les hores d’esquí de la base Autor/a: Òscar Rius
Andorra compta des d’aquesta setmana amb una nova pista d’esquí pel benefici de la base. Es tracta de la instal·lació del Parador Canaro que portarà el nom d’Estadi Nocturn Miquel Capo. El seu ús per part dels clubs serà nocturn, la qual cosa permetrà aprofitar més hores d’esquí per part dels més joves esquiadors, especialment dels U12.

La pista va ser inaugurada divendres al vespre pel cap de Govern, Antoni Martí, acompanyat del president de la Federació Andorrana d’Esquí, Albert Coma, així com del propietari del Parador Canaro, Josep Maria Farré. L’acte va comptar amb la presència de tots els esquiadors, entrenadors i directius de la FAE, així com dels clubs del Principat, que es van mostrar molt satisfets pel fet de poder augmentar les hores d’esquí dels seus joves esportistes.

La idea d’aquesta pista nocturna és permetre que els esquiadors U12 puguin incrementar les hores d’esquí més enllà de les que gaudeixen durant el cap de setmana. Es tracta de fer grups que cada dia poden arribar als 40 esquiador, repartits en diferents torns durant la setmana. Els horaris per a les sessions seran de 17.30 a 20.30 aproximadament, amb il·luminació artificial al llarg de tot el traçat per permetre la màxima visibilitat i seguretat per als més petits. La pista està dissenyada especialment per entrenar disciplines de tècnica.

“Feia dos o tres anys anàvem al darrera d’aquesta iniciativa però el que volem és que aprofiti als clubs. Els nens podran esquiar dos o tres dies a la setmana i això beneficiarà els clubs”, va manifestar el president de la FAE, Albert Coma.

“És una pista que permetrà augmentar el nivell dels esquiadors U12”, va assegurar el director tècnic de la FAE, Carles Visa, el qual hi va afegir que es tracta d’una ajuda més a la formació de l’esquí del Principat: “És tot una cadena, beneficiarà la base i completarà una pota més de la formació dels clubs”. “Cada club”, va continuar explicant el director tècnic, “pujarà dos cops a la setmana”. “Cada dia 40 esquiadors els tindrem entrenant a aquesta pista perquè puguin augmentar el seu nivell”.
 
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial