Notícia

Continua el conflicte entre monitors i estacions d'esquí a Andorra

L’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (Efpem) d'Andorra apunta a que part des monitors d’esquí no andorrans encara estan en procés de formació

Continua el conflicte entre monitors i estacions d'esquí a Andorra. Imatge d'arxiu.
Continua el conflicte entre monitors i estacions d'esquí a Andorra. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'Associació de Monitors d'Esquí d'Andorra ha donat per trencat i exhaurit l'acord de conveni col·lectiu. Reclama millores salarials i de les condicions de treball. D'altra banda l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (Efpem) d'Andorra apunta a que un 80% dels monitors d’esquí estrangers que treballen a les estacions andorranes encara estan en procés de formació.


Un 80% dels monitors d’esquí estrangers estan en procés de formació, segons apunta avui el digital andorrà Bondia.ad. Així ho indiquen les validacions fetes per l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (Efpem) per a la temporada 2015-2016, unes dades que no inclouen els professionals espanyols ja que la titulació d’aquest país es convalida automàticament. L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) considera que no hi ha prou instructors titulats per cobrir les exigències de la clientela que reben avui les estacions. Alerten que s’estan traspassant els límits de la legalitat i lamenten que no hi hagi cap monitor amb la màxima titulació de països com Anglaterra, un dels mercats importants d’Andorra, ja que guanyen més treballant als Alps. Exposen que tenir aquests professionals seria una forma d’atraure públic britànic, ja que en el cas contrari hi ha classes que no es poden cobrir perquè els instructors no tenen el nivell.

D'altra banda, i referent al tema de la decisió de l'Associació de Monitors d'Esquí de donar per trencat i exhaurit l'acord de conveni col·lectiu, des de la direcció de Grandvalira es reconeix que s'han introduït algunes millores pels monitors els darrers anys. El director de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, en declaracions a AndorraDifusió, creu que l'índex de repetició dels monitors, al voltant d'un 70-80%, demostraria que estan suficientment satisfets del treball realitzat. L'Associació de Monitors d'Esquí, però, continua reclamant millores salarials i de les condicions de treball.
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny