Notícia

La família de l'esquiador mort posarà una denúncia per "neglicència"

L'snowpark on s'hi ha de celebrar la Copa del Món de salts a mitjans gener és accessible per a tothom

La família de l'esquiador mort posarà una denúncia per "neglicència". Imatge d'arxiu d'un dels salts de l'snowpark de Font Romeu.
La família de l'esquiador mort posarà una denúncia per "neglicència". Imatge d'arxiu d'un dels salts de l'snowpark de Font Romeu. Autor/a: Altiservice - Font Romeu
La família de l'esquiador de 18 anys que ahir va tenir un accident mortal a l'snowpark presentarà denúncia contra l'estació d'esquí de Font-Romeu. Segons informa L'Independant de Perpinyà el jove esquiador va accedir sense problemes a la zona de salts que a mitjans del proper gener rebrà la Copa del Món d'slopestyle. Sembla ser que el jove lliscava per una zona no apta pel seu nivell, a causa de la dificultat més pronunciada del que és habitual dels salts de l'snowpark, ja que aquest any s'han construït pensant en l'organització de la copa del món de l'especialitat. Així doncs, el noi va realitzar dos dels salts de l'snowpark. En la caiguda del segon va impactar amb força contra la neu, ja que sembla ser que no va agafar prou embranzida per a superar la llargada del salt. L'impacte de la col·lisió s'apunta com el detonant de la mort del jove, segons recull l'informe de la patrulla Gendarmerie de Haute Montagne (PGHM), amb seu a Osséja.

La família considera que la zona no estava degudament senyalitzada com a apta només per a professionals o esquiadors de nivell expert. La mare del noi tampoc entèn que sota els salts no s'hi hagués instal·lat cap matalàs inflable, com els que habitualment s'instal·len en aquests tipus de salts. A més, creu que aquests salts no aparenten l'alçada que tenen i que, per tant, haurien d'estar degudament restringits als professionals i no oberts al públic en general. A la zona alta de l'snowpark afirma que només hi havia un rètol que informava de l'accés a l'snowpark, però en cap cas s'advertia de l'alçada poc habitual d'aquest salts, que estan destinats a la celebració de la Copa del Món de la modalitat Slopestyle els propers dies 14 i 15 de gener.

L'accident ha provocat una profunda consternació no només a l afamília, que ha quedat molt afectada, sinó també a l'estació d'esquí, tant a la direcció de l'estació com a la comunitat de practicants de l'esmentat snowpark.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny