Notícia

Esperances de nevades febles a partir de dilluns

Costa trobar en les hemeroteques un anticicló llarg i potent com l'actual

previso,nevades
Previsió de nevades molt febles a partir del 9 de gener Autor/a: Captura de pantalla Skipass
Farts i cansats d'anticicló. Així és com ens sentim tots els que, d'alguna manera, estem vinculats al món de la neu. Costa trobar en les hemeroteques un anticicló tan llarg i potent com l'actual, en què pràcticament ha ocupat tota l'Europa occidental des de finals de novembre, només amb un petit parèntesi a mitjans de de desembre que va permetre l'entrada d'una llevantada a la Peníncula ibèrica, especialment potent al litoral d'Andalusia i del País valencià.

Però des de la darrera llevantada dels dies 20 i 21 de desembre tot són previsions més basades en la lògica, l'esperança i la il·lusió, que no pas en la realitat tossuda d'un anticicló que ni marxa, ni sembla que vulgui marxar. I algunes dades desesperants: el desembre de 2016, com tots els mesos de 2016 en el seu conjunt, ha estat inusualment càlid als cims del Pirineu, amb anomalies que fan por, de fins a 5 graus per sobre la mitjana habitual. Per contra la inversió tèrmica tambè mostra dadesper reflexionar: una mitja per sota els 2 graus. Potser que les estacions cerdanes es comencin a plantejar la possibilitat de produir neu en naus industrials obertes als polígons de Puigcerdà. O millor encara, a Das.

La previsió

La previsió pels propers dies no és molt afalagadora però com a mínim sembla que canviarà. Tal com vam anunciar la setmana passada es confirma que els Reis porten com a regals pels esquiadors fred i neu, però les dues coses amb menys força del que s'esperava. El fred entrarà el mateix dia de Reis, però no amb la intensitat amb què s'havia previst. Curiós que les tendències es vagin encertant però que la intensitat no sigui la prevista.

Pel que fa a la neu: també la portaran els Reis però amb uns quants dies de retard, doncs no serà fins al dilluns 9 de gener de gener, ja de nit, que veurem els primers flocs de neu al Pirineu, especialment al vessant nord i nord-est.

La massa humida i freda que deixarà precipitacions febles, de màxim 5 cm. de neu acumulats al llarg de dimarts, ve de nord-est, provinent de l'est d'Europa. A la zona de Romania i Turquia rebran per segona vegada nevades en cotes baixes i gens habituals, mentre a l'oest d'Europa haurem estat gaudint d'un temps anticiclònic marcat pel sol i les temperatures suaus, excepte a les zones amb boires i fondalades del Pirineu.

Més enllà de dimarts vinent la situació no està clara però l'esperança és que es pugui incrementar una mica el gruix de neu de cara a dimecres dia 11 i dijous 12.

I finalment totes les esperances vindran a partir dels dies 14 i 15 de genere on diversos models meteorològics apunten a un canvi definitiu que desfarà l'anticicló i, aleshores si, arribaran les nevades més generoses. Us recomanem visitar la previsió que fa Dani Ramírez al web nieveaventura.com d'on també n'hem obtingut les dades de les anomalies climàtiques d'aquest mes de desembre.

Esquiadors, malgrat tot, gaudiu d'aquests dies de sol i neu.

Podeu veure la progressió de les nevades fent còrrer el vostre ratolí en aquesta previsió de neu que ens faciliten els companys d'Skipass.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny