Notícia

El Trofeu AC-Hotels CAEI a Baqueira obre la segona edició del circuit de Copa Espanya Màsters d'esquí alpí

Tot el calendari Copa Espanya Màster amb gran premi final als Alps

Baqueira,competicio,judit lluent,trofeu AC-Hotels
El Trofeu AC-Hotels CAEI a Baqueira obre la segona edició del circuit de Copa Espanya Màsters d'esquí alpí Autor/a: RFEDI
La primera cursa open d'aquesta temporada serà el 2n Trofeu AC-Hotels CAEI Masters, que es disputarà el cap de setmana del 14 i 15 de gener a Baqueira Beret. Al llarg de l'hivern els màsters també competiran a Navacerrada, Formigal i Sierra Nevada.


La Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI) incorpora per segon any consecutiu el circuit de Copa Espanya d'esquí alpí per a la categoria Màster (esquiadors de més de 30 anys). L'objectiu del circuit és motivar els corredors amb l'organització de competicions nacionals. RFEDI, juntament amb les federacions autonòmiques i els clubs organitzadors, busca premiar la regularitat dels millors esquiadors a les disciplines d'eslàlom, gegant i fins i tot súper-G.

Esport i diversió

Molts dels esquiadors que s'inscriuen en carreres de màsters són ex-corredors però també esquiadors de turisme que s'han vist seduïts per la competició. Això no obstant, el que més anima aquests esportistes és el gran ambient que es viu en aquests esdeveniments, tant la companyonia com la festa que s'organitza. Per permetre un nombre més alt de participants la prova inaugural de Baqueira Beret té també una categoria Open, tant en el gegant dissabte com l'eslàlom de diumenge, per als esquiadors sense llicència de corredor que volen provar què se sent en competició. Segons el reglament, totes les proves permeten la categoria Open.

En aquest sentit, RFEDI treballa perquè aquesta segona edició de la Copa d'Espanya de Màsters animi als veterans dels clubs a participar i viure a fons l'hivern de la temporada 16-17. Més encara amb patrocinis com el de AC Hotels, que l'any passat també es va estrenar al circuit de l'estació de Baqueira Beret. De la mateixa manera, s'instal·larà a la zona de meta de l'estació aranesa una zona habilitada per animar l'ambient amb música, aperitiu i un sorteig de caps de setmana en allotjaments AC-Hotels de la península. L'organització, juntament amb el club CAEI són fonamentals per aconseguir un ambient de festa sense oblidar la competitivitat dels veterans.

Però en aquesta Copa d'Espanya hi ha un al·licient més ja que la prova de Formigal, prevista per al cap de setmana del 24 al 26 de març de 2017, computarà també com Campionats d'Espanya Màster. A més, a l'estació del Grup Aramón els competidors podran mesurar-se també en una prova de velocitat: el súper-G.

Proves del calendari Copa Espanya Màster amb gran premi final als Alps

Cada prova i disciplina puntua per igual i per al còmput total de punts es tindran en compte la suma dels obtinguts en totes les competicions del calendari de Copa Espanya Màsters. El lliurament de premis tindrà lloc després de la celebració de les competicions, en el cas del 2n Trofeu AC-Hotels CAEI el repartiment del gegant de dissabte es farà a les 19 ha l'hotel que la cadena té a la base de l'estació de Baqueira a les galeries de Ruda.

En finalitzar el circuit els esquiadors que hagin guanyat en la seva categoria (sempre que hagin competit en el Campionat d'Espanya i almenys en una de les altres tres proves de la Copa Espanya) tindran dret a l'allotjament a Saas Fee (Alps Suïssos) durant una setmana per a la propera pretemporada.

Com s'organitzen les categories?

La categoria de Màsters s'inicia als 30 anys i s'organitza per franges d'edats de 5 anys, i de 10 anys per a la Copa Espanya: els nascuts entre el 1985 i 1976 i successivament fins als nascuts el 1945 o anterior, majors de 70 anys.

Calendari Nacional RFEDI Alpí Màster Temporada 2016-2017

14-15.01.2017 Baqueira-Beret 2ºTrofeo Màster ACHotels-CAEI * Catalana GS / SL GS / SL
25-26.02.2017 Navacerrada VII Trofeu VEM - Lolo Penya * F.Madrileña SL / GS SL / GS
24-26.03.2017 Formigal Cts Espanya Màster. Mem. C.García * RFEDI / FADI SG / GS / SL SG / GS / SL
14-16.04.2017 * Sierra Nevada Campionat Andalusia Alpí Abs ** Final CE * FADI GS / SL GS / SL
* Puntuables per Copa Espanya Màsters
** Divendres 14 de abril de 2017, GS del "XLIII Trofeu Nacional de Veterans"

Dissabte, abril 15, 2017, GS de la "Final de la Copa Màster RFEDI 2017" i del "Campionat d'Andalusia Alpí Absolut"
Diumenge, abril 16, 2017, SL de la "Final de la Copa Màster RFEDI 2017" i del "Campionat d'Andalusia Alpí Absolut"

Programa Cursa del 2n Trofeu Màster AC-Hotels CAEI

La primera cursa open d'aquesta temporada serà el 2n Trofeu Màster CAEI-ACHotels i tindrà lloc el cap de setmana del 14 i 15 de gener, a l'estació de Baqueira Beret.

El programa previst és el següent:

Divendres 13 de gener
A les 19:30 h revisió inscripcions i sorteig de dorsals al local social del CAEI (C / Arnals, 7 25530 Vielha).

Dissabte 14 de gener - GS
8:45 h: Obertura remuntadors
9:15-09:45 h: Reconeixement
10:00 h: 1r corredor
L'horari de la 2ª mànega es decidirà en la reunió del sorteig de dorsals
La cursa OPEN s'iniciarà en acabar la de Copa Espanya.

Diumenge 15 de gener - SL
8:45 h: Obertura remuntadors
9:15-09:45 h: Reconeixement
10:00 h: 1r corredor
L'horari de la 2ª mànega es decidirà en la reunió del sorteig de dorsals
La cursa OPEN s'iniciarà en acabar la de Copa Espanya.
Les inscripcions es poden fer fins al 10 de gener els corredors amb llicència i fins al 12 de gener els Open, a través del CAEI, trucant al 973.64.20.57 o enviant un correu electrònic a: inscripciones@caei.es.

El repartiment de trofeus de gegant es durà a terme a les 19:00 a l'Hotel AC de Baqueira amb copa de cava. El repartiment de trofeus de l'eslàlom serà el diumenge 15, després de la competició al stadium de Beret.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny