Notícia

10 coses que has de saber de l'esquí nocturn

Masella va inaugurar l'esquí nocturn el desembre de 2013 amb 10 quilòmetres de pistes

Masella,nocturn,enamorats,30122021
10 coses que has de saber de l'esquí nocturn Autor/a: Masella
Masella és la "capital" de l'esquí nocturn al Pirineu. No hi ha cap altra estació a la serralada que ofereixi tants quilòmetres esquiables amb el corresponent enllumenat. L'esquí de nit es va posar en marxa el desembre de 2013 i des d'aleshores milers d'esquiadors ja han provat aquesta experiència que acaba esdevenint especial i diferent. En aquest article us expliquem algunes coses que heu de saber de l'esquí nocturn que us poden anar molt bé de saber si és la primera vegada que hi assistiu.


pleta-nocturn-masella-2

Aquestes són les 10 qüestions bàsiques que cal saber de l'esquí nocturn a Masella, segons la nostra experiència en base a les visites realitzades en les darreres temporades.

1 - La neu

Es trepitja i fresa una hora i mitja abans de cada sessió. Quan els remuntadors es tanquen a les 5 de la tarda, pocs minuts després, les trepitjaneus comencen de nou a preparar les pistes, reparant-les si és necessari i deixant-les fresades de nou.

2 - Els remuntadors

Es posen en marxa el telecadira desembragable TGV, un sis places que uneix el Pla de Masella (1.600 m.) amb la cota superior de la Pleta (2.025 m.), la cinta transportadora de Pastors del Pla de Masella, els teleesquís de la Pleta i el telecorda de l'snow-park de la mateixa zona.

masella-nocturn-pleta-snowboard

3 - Les pistes

Un total de 13 pistes i 420 m. de desnivell. Les pistes més interessants que es preparen són: la Davallada (vermella), Enamorats (blava), tram superior de La Plana (blava-verda), Muntanyes Russes (vermella) i Esquirols (vermella). En total, 10 quilòmetres de pistes. També les pistes de debutants de Pastors i tot el sector de la Pleta, en aquest darrer cas són, majoritàriament, pistes blaves. També hi ha en funcionament el Parc de neu de La Pleta, espai molt adient per als qui es volen iniciar en els primers salts i fer les primeres baranes i calaixos de dificultat baixa-mitja.

4 - Com ens hem d'equipar?

Com es lògic de nit les temperatures són més baixes que de dia, per tant, fàcil d'entendre que ens hem d'abrigar més i millor que no quan ho fem per esquiar de dia. Molt important són la tria de les ulleres que farem servir. Preferiblement han de ser màscares totalment transparents, ja que les que fem servir de dia estan pensades per a l'alta insolació i per reduir el reflex del sol a la neu. Òbviament les condicions per esquiar de nit són molt diferents per a la protecció dels nostres ulls. De màscares adients en trobareu a un preu mòdic quan compreu el forfet, i també a les botigues del Pla de Masella.

esqui-nocturn-2015-16-d

5 - Quan es posa en marxa l'esquí nocturn?

L’esquí nocturn es pot practicar de finals de desembre fins a febrer, tots els dijous (de 18,15 h. a 20,15 h) i els dissabtes (18,30 a 21,30 h). En temporada alta també els divendres, però no sempre, per tant sempre és millor consultar el web de l'estació per assegurar-se dels dies i horaris d'obertura.

6 - Història

L'esquí de nit a Masella es va posar en marxa el desembre de 2013. En podeu veure la nostra crònica de la inauguració en aquest enllaç.

esqui-ski-nocturn-masella-2017-c

7 - Après-ski

Al peu de pistes hi destaquen el restaurant Pla de Masella, que ofereix gastronomia típica d'alta muntanya. Per sopar s'aconsella reservar al telf. 972 89 06 78. També podrem fer una copa i sopar lleuger al Chill-Out La Cantina Taittinger Jaguar o a l'Ski-Bar de l'avinguda Bosch i Aymerich.

8 - Serveis generals.

Tots els serveis que ha d'oferir una estació d'esquí hi són presents i el fet que sigui en horari nocturn no n'exclou cap: escola d'esquí, lloguer d'equips i material, botigues a l'avinguda Bosch i Aymerich, bar, cafeteries i restaurants, punt de venda de forfets, oficina d’atenció al client, serveis de pisters, centre mèdic o servei wi-fi.

9 - Què ho fa diferent?

Posar-se les botes d'esquí a les 6 de la tarda ja és per si mateix un fet molt diferencial.
Ara bé, una de les coses que més diferencia l'esquí de nit del de dia és el silenci. Aquesta característica és especialment notable quan pugem pel telecadira. Si esteu atents podreu comprobar que no sentireu ocells ni la típica cridòria de fons que podem escoltar en una estació de dia. Això també fa que el trajecte del telecadira ens pugui semblar més llarg que no pas durant el dia.
Una altra diferència és dóna amb l'absència d'estímuls visuals que si rebem durant el dia. Això fa que la nostra vista i atenció se centri en la pista d'esquí, fent que la baixada esquiant sigui més intensa i centrada que no pas durant el dia.

10 - El millor i el pitjor

L'esquí de nit és una experiència diferent, en certa manera exclusiva i molt intensa en sensacions. De nit rebem menys impactes visuals i estímuls que de dia, per tant ens centrem més en com esquiem, i d'alguna manera esquiem aplicant més tècnica. El resultat? Una esquiada més intensa.

El pitjor?  Normalment fa més fred que de dia i cal abrigar-se millor. Sovint aquest mateix fred i l'horari són un element que ens desicentiva a esquiar de nit.

Més informació:

Web oficial: www.masella.com
El nostre àlbum de fotografies d'esquí nocturn en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny