Notícia

Més de 6.000 esquiadors a les estacions d'esquí de fons

Les estacions d’esquí nòrdic catalanes valoren de manera positiva l’afluència de visitants

Tot-Nòrdic,esqui,fons,nordic
Més de 6.000 esquiadors a les estacions d'esquí de fons en aquestes festes de Nadal a Reis Autor/a: Tot-Nòrdic
Bon balanç a les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu català. Malgrat la manca de nevades recents i que no totes les estacions han obert els circuits d’esquí al 100%, la valoració global és positiva.


Un total de 6.069 esquiadors i 2.700 excursionistes amb raquetes han visitat les estacions d'esquí nòrdic al llarg de aquest dies. Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm i Tuixent la Vansa han obert amb normalitat i només amb algunes limitacions els circuits d’esquí, de raquetes i tots els serveis turístics complementaris oberts.
No és el cas de les estacions de Guils, Virós Vallferrera i Tavascan, que han tingut els circuits de raquetes oberts i també els serveis turístics, però no s'han pogut obrir els circuits de fons i nòrdic.

La estació amb més esquiadors ha estat Tuixent la Vansa, gràcies a la bona nevada del mes de novembre, i les baixes temperatures que han ajudat a mantenir l’estació en molt bones condicions. Una altra de les més beneficiades en visitants i esquiadors ha estat Aransa, que gràcies a la producció de neu també ha mantingut la totalitat dels circuits oberts al llarg de les festes i en bones condicions.

Des de l'associació Tot-Nòrdic, que agrupa les estacions de fons catalanes, es destaca la presència d’esquiadors d’altres comunitats autònomes, principalment bascos, aragonesos i navarresos, però també francesos que, per manca de neu a les seves estacions habituals, han optat per les estacions catlanes i han quedat gràtament sorpresos de les inbstal·lacions i paisatges, fent-ne una molt bona valoració. Els dies de major freqüentació a pistes han estat els dies 28 i 29 de desembre i el  7 de Gener.

D'altra banda des de l'associació Tot-Nòrdic es destaca que el dissabte 7 desembre es va celebrar a l’estació d’Aransa el trofeu Patufet, amb un total de 140 participants catalans però també d’altres comunitats autònomes i francesos, i es recorda que el proper cap de setmana 14 i 15 de Gener es celebrarà a Tuixent la Vansa els Campionats d’Espanya. Dissabte serà la modalitat sprint patinador i el diumenge serà el torn de clàssic individual. Properament s'informarà més àmpliament d'aquest campionat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista