Notícia

El govern deixa la porta oberta a un canvi de gestor de Vall de Núria

La concessió vigent és de 90 anys i s'acaba el mes de febrer de 2017

Vall de Nuria,telecabina
El govern deixa la porta oberta a un canvi de gestor de Vall de Núria. Imatge d'arxiu. Autor/a: Vall de Núria
L'entitat pública Ferrocarrils de la Generalitat no optarà a renovar la concessió per gestionar l'estació d'esquí de la Vall de Núria si s'hi presenta una empresa privada que vulgui fer-ho. Així ho ha declarat el director de FGC, Enric Ticó, en una entrevista que li ha fet, aquest dimarts, Albert Requena a Catalunya Ràdio. Ticó considera que si per gestionar el complex i l'estació d'esquí ja s'hi presenta una empresa privada el més lògic serà que l'organisme públic se'n retiri, i ha recordat que la Generalitat va assumir la gestió de Núria perquè per a l'empresa privada no era rendible fer-ho. Si ara ja és rendible, sembla lògic que l'administració pública se'n retiri.

La concessió vigent és de 90 anys i s'acaba el mes de febrer. D'altra banda des de l'Ajuntament de Queralbs confirmen que es reduirà el temps de la nova concessió als 25 o 30 anys, com a molt. Segons ha declarat a l'emissora pública s'estan redactant el plec de condicions que regularan la gestió de l'estació d'esquí i el seu entorn. Des de Ferrocarrils estan d'acord amb que es redueixi el termini sempre i quan hi hagi temps suficient per amortitzar les inversions que l'ens pugui fer al complex, i que superaran els 3 milions d'euros fins al 2021, segons declaracions a Catalunya Ràdio.

Un cas similar és el de Vallter 2000. La concessió de Vallter 2000 al Grup FGC fins el 2030, continua pendent del vist-i-plau de l'Ajuntament de Setcases.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots