Notícia

Com funciona una estació d'esquí?

Jornada tècnica de funcionament d'una estació d'esquí a La Molina el 18 de febrer

El dissabte 18  de febrer de 2017 a La Molina se celebra una jornada tècnica sobre el món de la neu a les estacions d'esquí.
El dissabte 18 de febrer de 2017 a La Molina se celebra una jornada tècnica sobre el món de la neu a les estacions d'esquí. Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'Ajuntament de Berga mitjançant el projecte "Exploratori dels recursos de la natura", que compta amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona i l'estació d'esquí de La Molina, organitzen dues jornades tècniques sobre les estacions d'esquí i la neu. La primera consisteix en una visita al Parc Natural del Cadí Moixeró i es realitzarà el 4 de febrer. La segona porta per nom "Descobreix la neu" i es realitzarà a La Molina el 18 de febrer.


Aquest és el programa i continguts de les dues jornades:

Dissabte 4  de febrer de 2017
Visita al Parc Natural Cadí - Moixeró

Tallers: Identificació d’empremtes – Interpretació estereoscòpica de fotografies – Obtenció de neu síntètica per cristal·lització
Places limitades, per ordre d'inscripció.
La neu és un recurs natural ben conegut per tothom. D’una banda, una font de proveïment d’aigua i un mitjà d’esplai i de gaudi per l’esport, però d’una altra és una problemàtica pel risc d’accidents i generació d’allaus.
En aquesta activitat es contemplaran aquestes dues vessants, en primer lloc estudiant la formació de la neu, que no és més que una manifestació de l’aigua, i el seu posterior aprofitament en el desglaç. D’altra banda s’introduirà la identificació d’empremtes d’animals, que ajuda a observar els seus hàbitats. Així mateix es podrà comprovar el funcionament d’una estació d’esquí, amb tot el que això comporta: captació d’aigua per a la generació de neu artificial, consum energètic, mesures de seguretat, primers auxilis en cas d’accident... També es tractaran temes relacionats amb els esports a la neu, tant pel que fa d’esports de risc com de lleure. Finalment s’estudiaran les condicions necessàries perquè es produeixin allaus, i les mesures per evitar aquest risc, així com els protocols d’actuació en cas de que es produeixin.
L'activitat consistirà en 20 h presencials (classes teòriques, tallers experimentals i visites de camp) i 10 h no presencials, que es realitzaran a través del campus Atenea de la UPC.
L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ALE i ECTS i està inclòs dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Més informació aquí.

Dissabte 18  de febrer de 2017
Jornada descobreix la neu!

Visita: Instal.lacions de La Molina de 10.00 a 20.00 h
En aquesta Jornada es podrà comprovar el funcionament d’una estació d’esquí (La Molina), amb tot el que això comporta: captació d’aigua per a la generació de neu artificial, consum energètic, mesures de seguretat, primers auxilis en cas d’accident... També es tractaran temes relacionats amb els esports a la neu i al gel, tant pel que fa als esports de risc com de lleure. Finalment s’estudiaran les condicions necessàries perquè es produeixin allaus, i les mesures per evitar aquest risc, així com els protocols d’actuació en cas de que es produeixin.

La Jornada va adreçada a: interessats en l'esquí i esports a la neu, tècnics del món de l'esquí, Escoles d'esquí i amants de la natura i la muntanya.
Places limitades, per ordre d'inscripció.
Més informació aquí.

Contacteu amb els organitzadors en aquest enllaç o en aquest correu.

 


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny