Notícia

Vallnord, capital mundial de l’esquí de muntanya

Hi seran presents Kilian Jornet, Laetitia Roux, Emelie Forsberg, Claudia Galícia i Laura Orgué

Vallnord,skimo
Vallnord, capital mundial de l’esquí de muntanya Autor/a: Vallnord
Vallnord acull aquest cap de setmana la Font Blanca, la prova que marca l'inici del calendari de la Copa del Món ISMF d'esquí de muntanya. Pionera en l'esquí de muntanya, una modalitat cada vegada més popular ja que a nivell esportiu és molt completa, Vallnord compta amb 9 circuits per a tots els nivells.


Vallnord es convertirà aquest cap de setmana en la capital mundial de l'esquí de muntanya amb la celebració de la 14ª edició de la Font Blanca, la primera prova de la Copa del Món ISMF. Ho farà en les millors condicions imaginables de neu gràcies al temporal que ha travessat part del Pirineus aquest cap de setmana. La presència dels millors esquiadors de muntanya del món com Kilian Jornet, la francesa Laetitia Roux, la sueca Emelie Forsberg i la catalana Claudia Galícia, recentment proclamada campiona d'Espanya de l'especialitat i Laura Orgué, guanyadora de la Vertical Race 2016, prometen un duel intens en aquesta primera cita de la Copa del Món d'esquí de muntanya que s'ha convertit en tot un clàssic del calendari mundial.
 
Programa de competició

El programa de competició de la Font Blanca arrencarà el dissabte amb la Individual Race que tindrà lloc a Vallnord-Arcalís. L'escenari per a la prova individual és la Coma d’Arcalís, amb un recorregut variat i tècnic, amb trams plans, canals i arestes, característic de les muntanyes de zona. La Vertical Race es disputarà diumenge en un traçat de pista d'esquí situat al cor d'Arinsal, per permetre als esportistes que donin el cent per cent sense que es generi cap interferència durant la progressió.
 
Vallnord, aposta per l'esquí de muntanya

L'esquí de muntanya, també conegut de forma popular com SkiMo, s'ha convertit en una de les modalitats que més nombre d'adeptes guanya cada temporada. El Comitè Olímpic Internacional ha reconegut aquest any l'SkiMo al programa olímpic, una excel·lent notícia per a un esport que a Vallnord es viu amb molta intensitat tant a nivell de competició amb la celebració de Font Blanca, com amb l'oferta disponible pels aficionats. Vallnord disposa de rutes per a experts i debutants, que es poden iniciar de la mà de professors experts de les escoles d'esquí.
 
Vallnord-Pal Arinsal disposa de sis circuits d’SkiMo gratuïts

L’estació de Pal Arinsal disposa d'un total de sis circuits marcats d’SkiMo per a tots els nivells als que es pot accedir gratuïtament. Els esportistes que decideixin conèixer els circuits de nivell mitjà-alt podran recórrer alguns dels racons més bonics de l'estació mentre s'endinsen en els espectaculars boscos de la Massana. També existeix un circuit per a debutants i un altre de nivell mitjà. Així, al sector de Pal trobarem la Ruta 1 ‘Verdet’ (verda) d’1,1 km de distància i 120 m de desnivell; Ruta 2 ‘Beç’ (blava) de 600 m i 120 m de desnivell; Ruta 3 ‘Pla de la Cot’ (blava) d’1,2 km i 300 m de desnivell, Ruta 4 ‘La Serra’ (blava) de 3,4 km de distància i 458 m de desnivell; la Ruta 5 ‘Setúria’ (vermella) de 2,6 km i 458 m de desnivell i, per últim, a Arinsal, la Ruta 6 ‘Port Negre’ (vermella), amb 5 km de distància i 950 m de desnivell, que és el circuit de Copa del Món de crono individual.
 
SkiMo a Vallnord-Arcalís


Quatre són els itineraris habilitats a Vallnord-Arcalís com el Pic de la Coma’ (verda) de 3 km de recorregut i 260 m de desnivell; ‘Les Portelles’ (blau) de 5 km i 250 m; ‘Pic de Pereguils’ (vermell) de 5 km i 700m i ‘l’Hortell (blava) de 2,1 km i 370 m.
 
Ja sigui com a espectador veient als millors del món en acció o com a practicant, Vallnord serà aquest cap de setmana el millor destí per a tots els incondicionals de l'esquí de muntanya.Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny