Notícia

Torna a Baqueira Beret la 3a BBB Ski Race Experience

La previsió d'obertura a Baqueira per aquest cap de setmana és de 145 km de pistes obertes

Torna a Baqueira Beret la 3a BBB Ski Race Experience. Imatge d'arxiu.
Torna a Baqueira Beret la 3a BBB Ski Race Experience. Imatge d'arxiu. Autor/a: Baqueira
El 21 i 22 de gener Baqueira Beret acollirà en tota la seva extensió, després de les fortes nevades de fins a 150 cm al llarg de 4 dies, aquest emocionant esdeveniment open dissenyat per a esquiadors i surfistes de neu a partir de 6 anys. Hi haurà premis i sorpreses per a tots els participants.


El cap de setmana del 21 i 22 de gener, l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu serà l'escenari de la tercera edició del BBB Ski Race Experience amb la previsió d'obertura de 145 km de pistes obertes després de les intenses nevades registrades durant quatre dies seguits. Es tracta d'una cursa open dissenyada per a tot tipus d'esquiadors i surfistes de neu, a partir dels 6 anys. Una divertida excusa per gaudir de la gran quantitat de neu acumulada amb els amics i la família i descobrir l'estació des Peülla, a Bonaigua, fins Dossau, a Beret.

Des de les 10 fins a les 15 h del dissabte 21, els corredors hauran de completar les 3 proves: boardercross (Beret), eslàlom gegant (Baqueira) i freeride (Bonaigua). Tot i que la participació és individual, alguns trams d'enllaç es poden realitzar en grup, sobretot els més petits, que podran anar de la mà dels seus clubs o familiars. Amb tot, la sortida no serà en massa, sinó que podrà fer-se individualment des del Village de Baqueira 1500, al costat del telecabina.

El circuit de boardercross estarà situat a l'Snowpark de Beret de la pista Marmotes. Allà els participants es lliscaran per un traçat fàcil encara que sinuós i amb dubbies i algun mòdul i comptarà el temps. El gegant es disputarà a la pista Stadium de Baqueira i es puntuarà també segons temps realitzat. La tercera prova en competició, la de fora-pista, serà a Bonaigua-Peülla a la zona inferior de la Pala Gran. Es puntuarà segons criteri dels jutges. Es pot participar tant en esquís com a surf de neu però la classificació serà conjunta.

Punts extres i puntuació final

Les proves de boardercross i GS es puntuaran segons la normativa de la Copa del Món FIS respecte al temps realitzat. El freeride, però, es puntuarà amb 75, 50 o 25 punts, segons l'estil de la baixada qualificat per jutges. Aquells que vulguin sumar punts extra els podran aconseguir fent-se 4 selfies a les balises situades en els punts més alts de l'estació: Dossau, Cap de Baqueira, superior TQ Tuc de la Llança i superior TSD Peülla. Cada imatge sumarà 25 punts extres i haurà de ser validada amb la polsera.
Per obtenir la puntuació final es sumaran els punts de les 3 proves més els punts extra. En cas d'empat, s'ha de prendre com desempat el temps realitzat en el GS.

Premis i sorteig

Els tres primers classificats de cada categoria (homes i dones) seran premiats amb un trofeu. Tots els participants tindran un obsequi en el moment de tornar el xip i el dorsal de carrera. A més, el dissabte 21 es durà a terme un sorteig de regals i material d'esquí entre tots els participants, al Village de 1500 a les 17.00 h. La festa final i el lliurament de premis es farà el diumenge 22, a les 13 h al Bar Baqueira 1500.
L'organització de la prova BBB Ski Race Experience es reserva el dret de modificar o anul·lar el programa depenent de les condicions meteorològiques o de seguretat.

Categories

Les categories, tant femenines com masculines, es divideixen en:
INFANTIL: de 6 a 11 anys (2010 - 2005)
JUVENIL: de 12 a 18 anys (2004 - 1998)
SÈNIOR: de 19 a 29 anys (1997 - 1987)
VETERANS 1: de 30 a 50 anys (1986-1966)
VETERANS 2: més de 50 (> 1966)
Inscripcions i recollida de dorsals

Per a la inscripció s'hauran d'abonar 10 €. Límit d'inscripcions 500 participants.
Les inscripcions es poden fer a l'Oficina Baqueira 1500 (Ràdio Aran). Per a més informació es pot trucar al telèfon 973.639.044 o enviar un correu electrònic a carme.aliu@baqueira.es

Tant les inscripcions d'última hora com la recollida de dorsals tindran lloc el mateix dia, a l'Oficina de Carrera, al Village Baqueira 1500, de 9.00 a 11h.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny