Notícia

Grandvalira: 181 cm en 7 dies i unes imatges de postal

El domini andorrà preveu l’obertura de més de 200 km esquiables el proper cap de setmana


Grandvalira ha viscut un dels episodis de neu més intensos que es recorden al país dels Pirineus en els darrers anys, amb 7 dies de precipitacions ininterrompudes i un total de 181 cm de neu nova (vegeu galeria d'imatges aèries). Segons l’equip de pisters, es tracta d’una de les nevades més intenses registrades en les últimes 3 temporades i es segueix treballant intensament per poder condicionar el terreny progressivament i ampliar la superfície esquiable a mesura que avancen les hores. L’obertura prevista pel cap de setmana és de més de 200 km de pistes i l’estació seguirà oferint la superfície esquiable oberta més gran de la Península Ibèrica. 
 
La cota de neu es situa entre els 80 i els 150 cm i les condicions meteorològiques dels propers dies seran favorables per a la pràctica dels esports blancs. El 95% dels remuntadors romandran operatius i els sis sectors continuaran connectats per pista.  Per la seva banda, els snowparks preveuen la seva reobertura en molt bones condicions de cara al dissabte un cop s’hagin reconstruït els mòduls i salts després de les nevades intenses de la última setmana. Grandvalira anirà actualitzant tota la informació relativa a l’estat de pistes i de predicció meteorològica al web www.grandvalira.com.
 
Excel·lents condicions pel freeride i l’esquí de muntanya
 
Les intenses nevades registrades al domini els darrers dies deixen un escenari immillorable per a la pràctica de certes disciplines com l’esquí fora pista i l’esquí de muntanya. L’Escola d’Esquí i Snowboard de Grandvalira es troba a ple rendiment i ofereix la possibilitat als visitants de descobrir els paisatges nevats del territori Grandvalira de la mà dels Grandvalira Mountain Guides (GMG), guies titulats per la International Snow Training Academy de SuÏssa que acompanyaran als esquiadors a fer rutes dins del domini o sortides més arriscades a d’altres punts del Principat.
 
L’escola també compta amb El Freeride Center, una molt bona alternativa per gaudir dels gruixos de neu nova d’una manera diferent. Els esquiadors que vulguin iniciar-se en aquesta disciplina fora pista podran aprendre o perfeccionar la seva tècnica amb l’ajuda dels monitors i guies de muntanya que imparteixen cursos intensius de 4 hores durant 2 dies i que també estan avalats per la Snow Training Academy de SuÏssa i pel Freeride World Tour, organització que engloba les millors estacions amb programes d’ensenyament en freeride.
 
Per últim, els visitants que vulguin gaudir de la neu pols sense necessitat de calçar-se un esquís, podran fer-ho gràcies a les múltiples opcions d’aventura que proposen els dos centres d’activitats d’aventura del domini; el Grandvalira Mountain Park del sector Grau Roig i el Grandvalira Outdoor Center del sector El Tarter. Passejades inoblidables en múixing sobre la neu verge, excursions en motos de neu o en raquetes o trepidants sessions d’heliesquí, són algunes de les propostes per trepitjar les primeres neus abans que ningú.
 
Après-ski non stop
 
L’agenda après-ski torna a ser un dels principals reclams d’aquest cap de setmana a l’estació més gran dels Pirineus, amb una altra sessió de primera qualitat a L’Abarset. La terrassa d’aquest icònic establiment del sector El Tarter rebrà aquest dissabte a partir de les 16h la visita de la reconeguda dj holandesa Chelina Manuhutu amb residències als millors clubs del món com Pacha Ibiza i Blue Marlin Ibiza. La festa també tornarà a ser la protagonista al Diamond CBbC Grandvalira de Pas de la Casa on l’après-ski s’allargarà fins a les 21h.
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial