Notícia

Grandvalira torna a acollir les millors promeses del freeride amb la celebració del FJWC

El domini andorrà serà per tercer any consecutiu l’escenari d’una nova edició d’aquesta trepidant competició

Grandvalira torna a acollir les millors promeses del freeride amb la celebració del FJWC. Imatge d'arxiu.
Grandvalira torna a acollir les millors promeses del freeride amb la celebració del FJWC. Imatge d'arxiu. Autor/a: Grandvalira
Els catalans Jordi Riba, Pol Tellosa i Alba Terés lluitaran amb els millors riders joves de món per a fer-se amb un lloc al pòdium.


Grandvalira ja està preparada per tercer any consecutiu, per a convertir-se en l’escenari privilegiat en acollir una nova edició del Freeride Junior World Championships, la competició de freeride que reuneix a les millors joves promeses mundials d’aquesta modalitat. Així ho han anunciat els portaveus del domini i de la competició en una roda de premsa aquest matí on s’han desvetllat tots els detalls de la prova estrella del Freeride Junior World Tour que enguany comptarà amb la participació de 60 riders de tot el món amb edats compreses entre els 15 i els 18 anys. Tal i com ha destacat Alfonso Torreño, director general de Grandvalira-Nevasa: “aquesta nova edició representa la culminació de la nostra aposta per una modalitat que no para de guanyar adeptes cada any. Grandvalira es vol convertir en un referent internacional organitzant competicions d’alt nivell i oferint serveis i activitats als nostres clients per a que puguin experimentar l’adrenalina del fora pista en primera persona”. Una bona mostra d’aquesta decidida aposta és el Freeride Center, la secció de l’Escola d’Esquí i Snowboard de Grandvalira associada al Freeride World Tour que permet als visitants aprendre aquesta modalitat o perfeccionar-ne la tècnica.
 
La seguretat és, com cada any, la màxima prioritat tal i com han explicat els altres assistents a la roda de premsa, en Berti Denervaud, cap de desenvolupament d’esports i jutge del Freeride World Tour i el representant de l’staff tècnic de l’estació, l’Àlex Antor. Enguany la competició tornarà a la seva localització clàssica al Pic Alt del Cubil (Encamp) gràcies a les intenses nevades dels últims dies. Aquest mateix matí s’ha portat a terme una primera inspecció del terreny i segons ha confirmat Antor s'han confirmat les bones condicions de la neu: “a dia d’avui la cara presenta prefectes condicions amb un gruix de neu acumulat d’uns 170cm. La part baixa està en molt bon estat i la part alta estarà a punt per competir gràcies a les nevades previstes pels pròxims dies”. La quantitat i al qualitat de la neu al Pic Alt del Cubil assegurarà l’espectacularitat d’una de les proves més esperades de tota la temporada.
 
Entre els participants de l’edició d’enguany, destaquen els catalans Jordi Riba, Pol Tellosa i Alba Terés, que lluitaran per a fer-se amb un lloc al pòdium i hauran de mesurar les seves forces amb altres riders destacats vinguts del Canadà, Àustria, França o els Estats Units. Pel que fa als riders andorrans, destaca la participació de Guim Campeny, Tommy Moreno i Pep Naudi, que buscarà revalidar la seva victòria de l’any passat en la modalitat de snow.
 
La prova es celebrarà el proper diumenge 5 de febrer entre les 9h i les 13h i s’aplaçarà als dies consecutius en cas que les condicions meteorològiques no siguin les adients. El dia abans, els riders inspeccionaran la zona i seran presentats a la cerimònia d’inauguració que tindrà lloc a L’Abarset (El Tarter) entre les 16h30 i les 17h30. La terrassa d’aquest mític local serà també l’escenari de l’entrega de premis prevista el mateix dia de la competició per la tarda, de les 16h30 a les 17h. En cas de qualsevol canvi de programa, Grandvalira ho comunicarà a través del web  https://www.grandvalira.com/ca/fjwc-2017
 
La celebració d’aquesta competició serà possible, un any més, gràcies al suport dels patrocinadors (Abs, Andorra Turisme, Coca-Cola, GoPro, Gore-Tex i Haglöfs) i al treball del staff de 60 persones que vetllarà pel bon desenvolupament de la prova a la que s’hi espera hi participin més de 200 persones entre riders, entrenadors, familiars i mitjans de comunicació acreditats. Així mateix, la prova comptarà amb el mateix desplegament audiovisual que s’utilitza per a les proves del circuit sènior del Freeride World Tour.
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial