Notícia

Els Angles: neu i més neu

L'estació del Capcir ja té obertes totes les seves pistes (55 km) i l'snow-park. El cap de setmana té previst obrir l'espai free-ride Costa Verda.

Vista general d'Els Angles i l'estació d'esquí
Vista general d'Els Angles i l'estació d'esquí
Una veritable setmana de neu la que està vivint Els Angles (Les Angles en francès) des de diumenge al vespre. I ho continua fent, nevar, cada dia, deixant sobre les pistes uns centímetres més de neu, només amb l'excepció de dimarts 24. El cert és que durant tota la setmana les màquines llevaneu han treballat sense descans per mantenir oberta la carretera que separa Montlluis dels Angles i és que deixant de banda la finestra de sol esmentada abans, la resta de dies la neu ha fet acte de presència cada dia.

L'estació del Capcir, a la Catalunya del Nord, està vivint una segona joventut, demostrant que mai és tard per tenir bones idees, per desenvolupar noves iniciatives que obrin innovadores vies de màrqueting i comunicació. Durant el mes de gener l'estació ha notat un augment de públic català, destacant el passat cap de setmana. Els bons preus, la qualitat de la neu, l'entorn natural, els remuntadors lliures de cues i l'excel·lent gastronomia de la zona, sens dubte estan ajudant a recuperar una part dels esquiadors sudcatalans, que agraeixen les noves polítiques de fidelització i que permeten poder comprar forfets a 34 €.

Per a l'últim cap de setmana de gener, les seves pistes presenten una imatge realment espectacular, amb el llac de Matamala completament gelat. Les Angles obrirà totes les seves pistes (55km), l'snow-park, l'espai free-ride Costa Verda i els seus 22 remuntadors mecànics, treballant per tenir a punt 5 de les seves 8 pistes negres que es van tancar durant la setmana a causa de l'acumulació de neu. Les màquines no paren de treballar i s'espera que es puguin obrir uns 10 km de pistes per a esquí nòrdic i raquetes.

Les Angles compta amb 21km de senders senyalitzats per a realitzar activitats en alta muntanya; alguns itineraris són realment impressionants. Els gruixos de neu van augmentant; actualment a la base de l'estació podem trobar gruixos de fins a 70 cm en alguns punts (escola d'esquí) i en les cotes més altes, fregant els 2.400m trobem gruixos de 145 cm.

Curiositats d'Els Angles

Per si no sabeu, el telecabina Les Pellerins és el mes gran de tot el Pirineu (16 persones, 8 assegudes i 8 de peu).
L'estació és, juntament amb l'aragonesa Panticosa, l'única que permet baixar esquiant fins al nucli urbà de la població.
El Capcir posseeix un micro-clima que permet als Angles tenir una temperatura uns 4-5º per sota de les comarques veïnes.
La gastronomia amb denominació d'origen Capcir és única al Pirineu, comptant amb la varietat de patates que es conreen a major altitud del sud d'Europa. Al restaurant Le Chalet, que acaba d'inaugurar la seva ampliació amb magnificència, només se serveixen productes ecològics (BIO) amb certificat.
Sopar a Le Chalet és una experiència única. A la nit pugen i baixen als clients en trepitjaneus o esquiant, sota a llum de les estrelles. Més informació de l'après-skí d'Els Angles en aquest enllaç.

El nostre àlbum de fotografies d'Els Angles en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny