Notícia

Així va anar ElDorado Freeride Junior Tour a Baqueira

Aquest cap de setmana s'ha disputat la primera de les quatre competicions organitzades del Freeride Junior Tour


Amb la participació de 44 riders, dissabte dia 28 es va iniciar l'esdeveniment amb la formació ineludible per a tots els participants. Es tracta de conscienciar els joves participants sobre la seva seguretat i inculcar els valors i respecte per la muntanya. La xerrada, dirigida per David Sanabria, guia de muntanya de l'AEGM i tècnic esportiu d'alta Muntanya va explicar com usar en cas d'allau la pala, ARVA i sonda, materials imprescindibles per a la pràctica del freeride. Es mostren i s'explica com poden ser els tipus d'allaus i com actuar segons succeeixin. A més, de saber interpretar els mapes meteorològics, el bon ús del material dur i de portar la roba adequada. També de l'alimentació i hidratació necessària.

Van finalitzar el clínic amb la part competitiva, Raúl Deu director tècnic de ElDorado Freeride Junior Tour, Advisor i Jutge titulat pel FWT van repassar el sistema de puntuació. Els criteris que es valoren són 5: Línia, Aire i Estil, Fluïdesa, Control i Tècnica a més d'una impressió general de la línia de baixada.

Va arribar l'hora de realitzar el treball de camp i es van desplaçar a pistes per posar en pràctica tots els coneixements apresos. Després d'una jornada teòrica i pràctica, van realitzar un taller de reparació de material (esquís i snowboards) per tenir els cantells i les soles en el millor estat per a la competició tan esperada.

Després d'un dissabte amb temperatures sota -0 i cels ennuvolats amb molt mala visibilitat, el diumenge dia 29 el dia es va llevar amb les previsions meteorològiques somiades. Sol radiant, neu seca i acabada de caure que va deixar la zona de Saumet tal com agrada als millors freeriders. Un cop inspeccionada la cara de la muntanya, a les 10.30h del matí es va iniciar la competició.

Els resultats

En categoria d'esquí masculí (31 riders) el vencedor va ser el local Abel Moga (16a) de l'Escola Emotion.
La segona posició va ser per a Sebastian Pedreira (18a) ARG i en tercera posició, Joan Aracil (17a) (I).

En categoria esquí femení (6 riders) la canadenca Rhegan Williamson (17a) va ser la vencedora, seguida de l'Andorrana Naila Vidal (17a) i el tercer lloc va ser per a la catalano-aragonesa Ruth Frutos (16a).

En categoria surf de neu masculí (5 riders) i només una participant femenina que per efectes del reglament i al no participar un mínim de tres donesva haver de competir al costat dels nois.

I aquesta va ser la gran sorpresa, la rider lleidatana Alba Terés (18a) del Club Esquí Vall de Benasc va donar la sorpresa i es va imposar als seus rivals Oriol Filella (15a) en segona posició i Lucas Muñoz De Morales (15a) tercer en el pòdium.

Els organitzadors van marxar de Baqueira Beret amb el millor record i gust de neu, amb ganes de tornar la propera temporada per fer més gran aquest circuit. També s'han mostrat satisfets pel suport prestat per part de l'estació d'esquí de Baqueira Beret i tot el seu personal i agraïts pel suport institucional de la Val d'Aran i l'Ajuntament de Naut Aran, sempre fidels als esports d'hivern.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny