Notícia

Circuits al complet per a la 38a edició de la Marxa Beret

Marxa Beret
El cap de setmana del 4 i 5 febrer 2017 Baqueira Beret serà la seu de la 38a edició de la Marxa Beret Autor/a: Baqueira
El cap de setmana del 4 i 5 febrer 2017 Baqueira Beret serà la seu de la 38a edició de la marxa popular d'esquí de fons més multitudinària d'Espanya i que encara té les seves inscripcions obertes. Es disputaran les competicions en tres distàncies -10, 21 i 42 km- al llarg de tota l'amplitud que permet l'àrea des Orri fins a Montgarri gràcies a l'abundant neu.


Durant el primer cap de setmana de febrer, l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu rebrà la 38a Marxa Beret que segueix en el calendari del Circuit de Llargues Distàncies Populars de la Federació Internacional d'Esquí (ML) de la Federació internacional d'Esquí (FIS) i per primera vegada ha entrat en a formar part de la Copa Espanya del calendari de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI).

Competitiva i familiar alhora

La temporada passada la prova va ser el Campionat Europeu de Maratons d'esquí de fons Euroloppet i es van congregar al voltant de 1200 fondistes al Pla de Beret. Un 40% dels quals procedents dels països nòrdics, Alemanya, Àustria, Holanda o Itàlia, van participar en la 37a edició de la Marxa Beret. L'impuls internacional que suposa estar en el calendari FIS, aquesta vegada en categoria de marxes populars d'esquí de fons (ML) permet consolidar aquest esdeveniment per a esportistes d'alt nivell, però també populars, tant nacionals com europeus, i també per a famílies que volen gaudir d'aquesta festa de l'esquí de fons ja que també hi ha inscripció sense llicència de corredor.
Alguns dels esportistes de més nivell que estaran presents seran, en categoria U18, Paula Martínez (SOPAR) i Gral Sellés (Club Bellver) i, en categoria U16, Maria Iglesias (ANEC) i Maria Sellés, (Club Bellver). Tots ells del programa FutuRFEDI per al desenvolupament de la tecnificació dels esportistes més joves juntament amb les federacions territorials i els seus clubs.

Sprint Salomon a Arties i circuit complet a Beret

El dissabte 4 de febrer, a les 16:00h, se celebrarà la prova de skating Sprint Salomon a la zona del pàrquing de la C-28 com a prova d'exhibició en què s'espera un traçat amb moltes sorpreses i més emoció.
Diumenge 5 de febrer es disputarà la 38a Marxa Beret, amb un circuit de 10 km a la zona de Beret i Orri; el de 21 km a la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment el circuit de 42 km en zona Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha gràcies a la quantitat de neu de què disposa l'estació.

La Marxa Beret és una de les proves d'esquí nòrdic més consolidades que es realitzen en el territori nacional, i cada any compta amb un nombrós nombre de participants que no es volen perdre la cita. Amb un Pla de Beret completament tenyit de blanc gràcies a les intenses nevades que estan cobrint la península.

Els guanyadors de l'anterior edició van ser Imanol Rojo, de l'equip d'Esquí de fons de RFEDI, que entrena molt sovint a la Val d'Aran i la fondista francesa Marielle Bigot que ja s'havia imposat en edicions anteriors.

L'espanyol va guanyar també la prova de 30km skating de la Euroloppet i en els 42km clàssic va marcar un temps de 2h i 25 ', i d'aquesta manera es va fer amb el Campionat d'Europa de Maratons d'Esquí per haver aconseguit el còmput dels dos millors temps de les dues proves de llarga distància, la prova de 30km skating i la de 42km clàssic.

La Marxa Beret està organitzada pel Consell General d'Aran, Baqueira Beret i l'ajuntament de Naut Aran. Compta amb la col·laboració de: Associació Volentaris Val d'Aran, Foment Torisme Val d'Aran, Diputació de Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran Pompièrs d'Aran, Aran Salut, Mossos d'Esquadra, INS d'Aran, a més de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors. Per consolidar la com la gran festa de l'esquí nòrdic, el Conselh i Baqueira Beret han proposat una sèrie d'activitats paral·leles a la Marxa Beret perquè tots els participants gaudeixin d'un agradable i complet cap de setmana.

Programa del cap de setmana

Dissabte 4 febrer 2017:


Se celebrarà una demostració en la modalitat lliure (patinador) de l'espectacular Sprint Salomon. Aquesta prova, que es desenvoluparà a la població d'Arties amb una distància de 1,5 quilòmetres, tindrà la sortida a les 16:00 hores.
La participació estarà limitada a 32 homes i 16 dones que, per inscriure's, hauran d'enviar la seva sol·licitud al correu electrònic de l'organització marxaberet@gmail.com abans del dia 2 de febrer de 2017. El repartiment de premis es farà el mateix dissabte a la casa d'Acollida a les 19 hores, abans de la presentació de la 38a Marxa Beret.
Diumenge 5 febrer 2017:

38a Marxa Beret a partir de les 10:00 del matí. Es realitzarà al Pla de Beret, als traçats de 42, 21 i 10 quilòmetres amb una sortida simultània. Únicament es permetrà la tècnica clásica.Podrán participar en les dues distàncies llargues els homes i dones nascuts l'any 1999 i anteriors. La prova de 10 km. Es considera promocional i per tant està oberta a tothom. A les 13:30 es realitzarà el repartiment de premis en el mateix circuit amb la cerimònia de cloenda a les 14:00.
Inscripcions a través del web o presencialment

En aquesta edició de la Marxa Beret, només és possible fer les inscripcions a través d'Internet en les dates assenyalades, o en persona al Poliesportiu de Salardú (Casa d'Acollida) el dia abans de la prova, on a més s'haurà de presentar la documentació corresponent i recollir el dorsal i els obsequios.
Es podran realitzar les inscripcions a través d'Internet des fins al dijous 2 de febrer de 2017 a la pàgina web de la Marxa Beret (http: //www.marxaberet .com) Els participants de club, amb llicència nacional de corredor o codi FIS, hauran de fer també totes les inscripcions a través de la plataforma d'inscripció de la pàgina web de la Marxa Beret.

Més informació: www.marxaberet.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny