Notícia

Així queda la 25a edició del Trofeu Borrufa

Itàlia va renovar la seva condició de vigent campiona en la classificació per equips per davant de Gran Bretanya i Andorra

Vallnord,Arcalis,Borrufa
Una de les imatges captades en la 25a edició del Trofeu Borrufa Autor/a: Vallnord
Vallnord ha estat l'escenari aquesta setmana de la 25 edició del Trofeu Borrufa que ha congregat a les futures promeses mundials de l'esquí alpí de 22 països. Els esquiadors catalans Iu Vidal i Guillem Bosch van ser els millors del combinat de la RFEDI i es van penjar la plata en el gegant U14 i U16, respectivament. Itàlia va renovar la seva condició de vigent campiona en la classificació per equips per davant de Gran Bretanya i Andorra; Espanya va acabar cinquena.


Durant aquesta setmana, Vallnord-Ordino Arcalís ha acollit la 25 edició del Trofeu Borrufa, la competició de referència d'esquí alpí per a nens arribats de 22 països diferents i competint en 31 equips. Les pistes ‘Les Canals’ i ‘Portella del Mig’ han estat l'escenari on els joves campions han competit en eslàlom, gegant i súpergegant separats en la categories U14, és a dir els nascuts entre els anys 2003 i 2004, i U16, del 2001 al 2002, tant en categoria femenina com  masculina. Els esquiadors de la RFEDI Iu Vidal i Guillem Bosch es van penjar la medalla de plata en gegant en U14 i U16 respectivament.
 
Cal destacar en la categoria U14 en gegant, a Guillermo Arruebo, que es va quedar a les portes de podi finalitzant en quarta posició, mentre que a Jordi Beascoechea li va succeir el mateix en gegant O16 acabant quart. Vidal va finalitzar en quarta plaça en l'eslàlom però a dos segons del podi i va ocupar la mateixa posició en el súpergegant disputat a la Portella del Mig de Vallnord-Ordino-Arcalís.
 
Respecte a la resta de participants, l'hongaresa Noa Szollos i la danesa Clara-Marie Vorre van protagonitzar un duel intens en U14. L'hongaresa es va imposar en el gegant seguida de la danesa i van repetir posicions en l'eslàlom encara que després les hi van canviar en la combinada alpina i el súpergegant.
 
Per països, Itàlia va revalidar la condició de guanyadora de la passada edició per davant de Gran Bretanya i Andorra ja que en el Borrufa els punts aconseguits pels esquiadors de forma individual es sumen a l'equip del país que representen donant lloc a una altra classificació per nacions. Espanya va finalitzar cinquena per darrere d'Hongria.
 
ELS PODIS

 
Eslàlom U16 - Masculí
Xavier Cornella (AND)
Andras Tausz (HUN)
William Cashomore (NZL)
Eslàlom U16 - Femení
Julie De Leeuw (BEL)
Magdalena Luczak (POL)
Sara Roggeman (BEL)
 
Gegant U14 - Masculí
Carlo Arduino (ITA)
Iu Vidal (ESP)
Evann Iraola (FRA)
Guillermo Arruebo (ESP)
Gegant U14 - Femení
Noa Szollos (HUN)
Clara-Marie Vorre (DIN)
Matilde Schwencke (CHL)
           
Eslàlom U14 - Masculí
Ted Slade (GBR)
Leonardo Rigamonti (ITA)
Evann Iraola (FRA)
Iu Vidal (ESP)
Eslàlom U14 - Femení
Noa Szollos (HUN)
Clara-Marie Vorre (DIN)
Sophie Foster (GBR)
7. Eugenia Brotons (ESP)
 
Gegant U16 - Masculí
Andreas Tausz (HUN)
Guillem Bosch (ESP)
Xavier Cornellà (AND)
Jordi Beascoechea (ESP)
Gegant U16 - Femení
Zita Toth (HUN)
Vanina GUerillot (POR)
Tetiana Knopova (UCR)
 
SúperG U14 – Masculí
Leonardo Rigamonti (ITA)
Jilles Douze (HOL)
3. Lluís Torres (AND)
SúperG - Femení
Clara-Marie Vorre (DIN)
Adelaida Pallas (AND)
Noa Szollos (HUN)
 
Combinada Alpina SG – Masculí
Cancel·lat per mal temps
 
Combinada Alpina  SG – Femení
Zita Toth (HUN)
Magdalena Luczak (POL)
Vanina Guerillot (POR)
 
Per països

Itàlia
Gran Bretanya
Andorra
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial