Notícia

Arcalís, punt de trobada de l’elit del freeride

Arcalís serà la capital mundial del freeride en acollir dues proves del Freeride World Tour entre els dies 9 i 16 de febrer, si les condicions meteorològiques ho permeten

Freeride World Tour,Arcalis
Arcalís, punt de trobada de l’elit del freeride. Una imatge de la celebració del Freeride World Tour de 2016. Autor/a: Vallnord
L'estació andorrana és un referent de l'esquí fora pista amb més de 130 itineraris i una completa oferta específica en la que no falta una escola de freeride. Aquesta temporada s’han estrenat unes portes en els punts de sortida dels spots més emblemàtics de l’estació.


Si fa menys d'un mes Vallnord es convertia en l'epicentre del món de l’esquí de muntanya amb la celebració de la 14a edició de la Font Blanca, la primera prova de la Copa del Món ISMF, aquest cap de setmana farà el mateix amb el freeride acollint la cita inaugural del Swatch Freeride World Tour i la prova anul·lada de Chamonix per motius de seguretat, a més de la cita del Dorado Freeride Junior. La presència dels millors riders del moment que competeixen en la prova més important de freeride a nivell internacional es veurà acompanyada per la participació de l'aranès Aymar Navarro i de l'andorrà Dani Fornell com a convidats a aquesta cita inaugural d'una competició que després visitarà escenaris com Fieberbrunn (Àustria), Haines (Alaska) i Verbier (Suïssa). El francès Loic Collomb-Patton i l'austríaca Eva Walkner seran les referències en esquí i el nord-americà Sammy Luebeke en snownboard com a campions de la passada edició del Freeride Word Tour.
 
Dues proves del Freeride World Tour i també El Dorado Junior a Ordino Arcalís

L'organització té previst que dissabte es disputi la cita inaugural de Vallnord-Ordino Arcalís, tot i que la meteorologia es qui mana i la finestra meteorològica en la que es pot disputar l’esdeveniment va del dia 9 al 16 de febrer. La segona competició, que substitueix a l'anul·lada a Chamonix, es celebrarà també en el transcurs d’aquesta finestra meteorològica però sempre després de la prova de Vallnord Arcalís, que obre el circuït mundial, el que assegura la millor repercussió mediàtica de la temporada. D'altra banda, el diumenge es durà a terme El Dorado Freeride Junior, el circuit pertanyent al FWT i destinat a la formació de joves d'entre 14 i 17 anys en el freeride.
 
Vallnord, la meca del freeride

Ordino Arcalís és la Meca del freeride al Pirineu amb un entorn únic i una estació compromesa que compta amb una completa oferta amb la seva pròpia escola de freeride, l’Escola Freeride Arcalís, i propostes com el Camp Freeride Week dirigit a esquiadors de nivell avançat amb cinc dies d'esquí fora pista amb heliski inclòs.

Va ser el 1994 quan va obrir la primera àrea exclusiva de freeride dels Pirineus a Feixans i a posteriori la mítica zona de Creussans. Ara compta amb 130  itineraris i 21 zones de fora pista en un entorn únic. El bosc de l’Hortell,  l’Abarsetar d’Arcalís, Portelles, Creussans, la serra de la Balma o el Pic d’Arcalís, per anomenar alguns, són noms màgics en el ‘mapa’ de freeride d'Ordino-Arcalís. Detalls com disposar de serveis com el detector de ARVA situat a la zona de L’Hortell que permet al freerider comprovar que el seu DVA funciona per a una major seguretat, són una mostra de la implicació de l'estació amb el freeride. A més, la instal·lació de portes d'accés senyalitzades als millors espots de freeride aquest any suposa un nou pas endavant en la projecció d'Ordino Arcalís, que també compta amb un servei de recollida dels freeriders a la zona alta del túnel de l’Hortell, que ja es va engegar l'any passat doncs és una de les zones més freqüentades en dies de grans nevades i no compta amb un remuntador que els retorni a l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny