Notícia

Arcalís, segona parada de ElDorado Freeride Junior Tour

Coincidint amb la segona parada del Freeride World Tour, ElDorado Freeride Junior Tour tornarà a l'estació on va néixer, l'11 i 12 de febrer

Dorado Freeride Junior Tour
Arcalís, segona parada de ElDorado Freeride Junior Tour . Imatge d'arxiu edició 2016 a Arcalís. Autor/a: Diaridelaneu.cat
El circuit de freeride junior dels Pirineus farà la segona parada, aquesta cap de setmana de l'11 i 12 de febrer, a l'estació andorrana de Vallnord Ordino Arcalís. Coincidint amb la segona parada del Freeride World Tour, ElDorado Freeride Junior Tour tornarà a l'estació on va néixer.


Seguint amb el mateix format que en la primera parada, a Baqueira Beret, aquest cap de setmana, els més joves de la casa podran gaudir també de la competició més important dins del món del freeride: el Freeride World Tour. Riders professionals com Ivan Malakhov, que esquia per Head internacional, passaran a veure als joves per donar-los consells importants de cara a la competició de diumenge.
 
Dins de la llista d'inscrits per aquest cap de setmana figuren grans noms tant nacionals com internacionals. En esquí masculí cal ressaltar el nom d'Abel Moga, current lider dins de ElDorado Freeride Junior Tour.
En esquí femení hi haurà la cinquena del rànquing mundial Synnøve Medhus, Naila Vidal 2ª i Ruth Frutos 3ª en la primera parada de Baqueira Beret. En la categoria d'snowboard masculí cal destacar el nom del mexicà Liam Rivera que va ser el guanyador de l'edició de l'any passat de ElDorado Freeride Junior Tour. En total seran un total de 60 riders els que es trobaran aquest cap de setmana a Arcalís. Riders de moltes nacionalitats diferents: Andorrans, Espanyols, Francesos, Alemanys, Búlgars, Finlandesos, Neozelandesos, Canadencs, Argentins, ...
 
La zona de competició es preveu que sigui la de l'any passat. Es tracta de la zona del Port del Rat situada al sector de La Coma a Arcalís. Una cara de competició que arriba als 2537 metres d'altitud i té 325 metres de desnivell. Una zona en la qual els riders no ho tindran fàcil per inventar-se línies de baixada donada la dificultat tècnica de la zona.
 
ElDorado Freeride va néixer a la Vall de Núria el 1998, passant per  Espot  Esquí, Tavascan i Boí Taüll, l’any 2006 es va assentar a l’estació andorrana de Vallnord Ordino Arcalís. Va adquirir el reglament del Freeride World Tour (FWT) l’any 2009 i va entrar a ser una competició del Freeride World Qualifier FWQ. Arribar a ser catalogada amb quatre estrelles (el nivell més alt de competició dins del FWQ), ELDORADO FREERIDE va deixar pas al FWT l’any 2015, que fins al 2019 es seguirà celebrant a Vallnord Arcalís.

L’organització de EDF va decidir obrir les portes als més joves i l’any 2013 es va celebrar la primera competició (Freeride Junior) del Pirineu.

 
Calendari
 
ELDORADO FREERIDE JUNIOR Baqueira FJT2* 2017 Data: 28 i 29 de Gener. Localitat: Baqueira Beret
ELDORADO FREERIDE JUNIOR Vallnord FJT3* 2017 Data: 11 i 12 de Febrer. Localitat: Vallnord Ordino - Arcalís
ELDORADO FREERIDE JUNIOR Cerler FJT1* 2017 Data: 18 i 19 de Febrer. Localitat: Aramón Cerler
ELDORADO FREERIDE JUNIOR Final Boí Taüll FJT2* 2017 Data: 11 i 12 de Març. Localitat: Boí Taüll

Per més informació consulteu:
www.eldoradofreeride.com o a les nostres xarxes socials: Facebook: https://www.facebook.com/eldoradofreride
Twitter: https://twitter.com/eldoradofreride Instagram: https://www.instagram.com/eldoradofreeride/
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny