Notícia

La Molina a punt de rebre la Copa del Món Snowboard IPC 2017

Hi participaran esportistes d'Austràlia, Àustria, França, Espanya, Estats Units, Holanda, Itàlia, Noruega, Regne Unit i Xina

Snowboard IPC,La Molina
La Molina a punt de rebre la Copa del Món Snowboard IPC 2017. Imatge d'arxiu. Autor/a: La Molina
La Molina és des d'avui diumenge i fins dissabte vinent seu de la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard. La cita esportiva tindrà lloc del 13 al 18 de febrer i acollirà snowboarders d’arreu del món amb discapacitat física a les extremitats superiors i inferiors. En total hi participaran esportistes de 10 països diferents: Austràlia, Àustria, França, Espanya, Estats Units, Holanda, Itàlia, Noruega, Regne Unit i Xina.


La Molina serà escenari de la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard. Els corredors arriben avui diumenge a l’estació de la Cerdanya  i competiran del 13 al 18, en funció de la modalitat en què participin.
 
De nou, La Molina es convertirà en seu d’una prova internacional d’alt nivell. En 2011 va acollir els Mundials FIS de snowboard, que van anar seguits dels Mundials IPC 2013 d’esquí alpí, per a persones amb discapacitat física, i dels Mundials IPC 2015 de snowboard. La disciplina del para-snowboard va debutar als Jocs Paralímpics d'Hivern de Sotxi 2014, amb la modalitat de snowboard cross.
 
Dues modalitats: Snowboard Cross i Banked Eslàlom
 
La Copa del Món IPC de snowboard de La Molina 2017 comptarà amb les mateixes modalitats de para-snowboard que l’any 2015. En aquest sentit, els esportistes competiran en la ja coneguda modalitat del para-snowboard cross i en el Banked Eslàlom, modalitat relativament nova per a competicions IPC.
 
L’Snowboard Cross
 
L’Snowboard Cross és una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.
 
La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. Tot seguit, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i endur-se les medalles.
 
El Banked Eslàlom
 
L’any 2015, La Molina va acollir per primer cop la disciplina de Banked Eslàlom en uns Mundials i enguany repeteix l’experiència.
 
Es tracta d’una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix a baixar en eslàlom a través d’una pista en forma de “U” al llarg d’un traçat d’entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista.
 
Dades tècniques:
 
• Distància de la cursa: 500-900 metres
• Desnivell: entre 130m i 240m amb una inclinació del 20-25%.
• Ample de la pista mínim: 30m (per al correcte transcurs de la cursa)
 
La mecànica de la cursa és la següent: els corredors han de fer tres baixades individuals, de les quals les dues millors serviran per a la seva classificació final.
 
Corredors de 10 països
 
La Molina rebrà esportistes, tècnics i membres de diferents equips procedents de 10 països d’arreu del món. S'esperen equips provinents d’Austràlia, Àustria, França, Espanya, Estats Units, Holanda, Itàlia, Noruega, Regne Unit i Xina.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


68%


11%


11%


11%

28 vots