Notícia

Oberta la negra més extrema del Pirineu: la Super Cambre

Són 350 m. de desnivell i pendent extrem i encarats a nord, aptes només per a esquiadors de nivell expert

Cambre d\'Aze,cambra d\'ase
Oberta la negra més extrema del Pirineu: la Super Cambre Autor/a: Espace Cambre d\'Aze
Després de més de 20 anys d'estar tancada, la pista negra "Super Cambre", torna a obrir. Les nevades generoses d'aquest febrer han deixat a punt una de les pistes negres més difícils del Pirineu. Tranquils, ho és quan la neu està glaçada i escombrada pel vent, una situació que no es dóna ara i qui per tant permet gaudir-la a molts més esquiadors.

Situada a la cota alta del domini Cambra d'Ase (Espace Eyne-Cambre d'Aze) es tracta d'una pista encarada a nord, situada davant d'un paratge de parets de pedra que s'enfilen en vertical cap al cel, el famós circ de pedra que dóna nom a l'estació. La Super Cambre és una pista no apta per a esquiadors mitjans, cal tenir bona forma física i capacitat d'improvisació i reflexos, doncs és un pendent exigent de 350 metres de desnivell.

La pista no es trepitja i des de la direcció del domini es demana que cap esquiador surti del traçat abalisat, ja que els perills d'impacte contra una pedra per caiguda o d'allaus són un risc innecessari. La baixada de la Super Cambre genera adrenalina i plaer, però això no impedeix que cal estar sempre alerta i atents a l'entorn.

Dos consells

Un consell: no hi aneu sols i així gaudireu i compartireu la baixada en companyia d'altres esquiadors. Baixar la Super Cambre és un repte que cap esquiador expert s'hauria de deixar perdre, com a mínim, un cop a la vida. Aquesta és una bona ocasió per als col·leccionistes de baixades per pistes mítiques i negres, una oportunitat no sempre accessible.

Segons consell: esquís amb bons cantells, botes ben ajustades i reviseu les fixacions.

Articles relacionats:

Entrevista Arnaud Trinquier, director estació d'esquí Cambra d'Ase.
Entrevista Alba Manecra, secretària escola d'esquí estació d'esquí Cambra d'Ase.
Entrevista Serge Redrado, anterior director estació d'esquí Cambra d'Ase.
Àlbum de fotografies de la visita de Diaridelaneu.cat a Espace Cambre d'Aze.

Video:
Descens integral del desnivell de l'estació d'esquí Cambra d'Ase per part dels pisters

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny