Notícia

Finalitza la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard celebrada a La Molina

L'estació ceretana ha acollit la competició de quatre dies d’emoció, amb sol i molta neu

La Molina
Imatges d'avui, darrer dia de la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard celebrada als Alabaus de La Molina Autor/a: Oriol Molas
La Molina ha acollit una altra edició de la Copa del Món de Para-Snowboard amb èxit d’organització i més de 2 metres de neu a les seves pistes. La cita esportiva per a snowboarders amb mobilitat reduïda s’ha disputat a l’snoswpark d’Alabaus i ha significat 400 pernoctacions al llarg de la setmana per als hotels de la zona.
La barcelonina Astrid Fina ha pujat al podi en les quatre curses. El dimecres i dijous va ser segona a l’snowboardcros, divendres i dissabte ha aconseguit la plata al banked Slalom.


Amb l’estació a ple rendiment gràcies les nombroses nevades d’aquest hivern que permeten tenir la pràctica totalitat de les pistes obertes i un gruix màxim de neu que frega els 2,5 metres s’ha viscut des del dimecres 15 de febrer fins el dissabte 18 a La Molina una emocionant competició. Prop de 50 riders de 13 països participants han completat quatre curses: dues proves de snowboardcros (SBX) i dues de banked Slalom (BS) a la zona d’Alabaus.
 
Aferrissades lluites sobre la neu

En homes hi ha hagut una forta competència en totes les categories. En els podis per als d’Upper Limb (discapacitat part superior cos) els més destacats han estat l’italià Manuel Pozzerle i l’americà Michael Minor que s’ha imposat avui. El transalpí ha fet dos primers, un segon lloc d’avui i el tercer del SBX del dia 16. El nord-americà ha estat també primer en dues ocasions i 3 en el SBX del dia 15 i el BS del 17. L’esportista nascut a Utah ha explicat que “l’organització de l’esdeveniment per part de La Molina ha estat bona i he gaudit molt les proves, ha fet bon temps i el traçat que més m’ha agradat ha estat el de BS”.
 
En la categoria Lower Limb 1 (discapacitat part inferior cos grau 1) els més destacats han estat l’austriac Reinhold Schett, que ha demostrat ser un absolut especialista del BS en guanyar ambdós dies i ha fet segon ens els dos SBX. L’altre gran triomfador de la setmana ha estat l’holandès Chris Vos que ha estat segon als BS i primer i tercer al SBX. Schett ha coincidit amb Minor: on més s’ha divertit ha estat en el BS ja que “en part passava per dins el halfpipe de La Molina i estava molt ben treballat per l’equip de preparació de pistes”.
 
El finlandès Matti Suur-Hamari ha estat el millor en el BS del dissabte en la categoria Lower Limb 2 (discapacitat part inferior cos grau 2) i també es va imposar en els SBX de principi de competició mentre que una caiguda al BS del divendres li va impedir fer-se amb els quatre ors. L’americà Evan Strong que va guanyar el BS del divendres i al del dissabte ha estat segon repetint la classificació dels SBX ha demostrat que és un autèntic aspirant a fer-se amb el circuit de Copa del Món sempre que Suur-Hamari li permeti. El finlandès ha comentat que “no esperava trobar tanta neu als Pirineus i estic molt content dels resultats a La Molina. Ja estic pensant en la propera prova de Copa del Món a Corea del Sud a l’escenari de Pyeongchang que l’any que ve serà seu dels JJPP’18”.
 

En dones,  la menor participació ha fet que la competència no fos tan forta. No obstant, la rider catalana Astrid Fina ha aconseguit demostrar que està a molt bon nivell i que apunta maneres de cara als JJPP que l’any que ve. Fina ha explicat que espera “acabar de millorar uns detalls tècnics per a pujar al graó més alt del podi i si arribo a fer-ho a La Molina en la propera ocasió estaré feliç ja que em sento aquí com a casa i valoro molt l’esforç de l’estació per a muntar aquestes curses”. La barcelonina ha estat avui també segona completant quatre curses amb la plata penjada al coll de la categoria Lower Limb 2. La primera i destacada que s’ha fet amb tots els ors ha estat l’holandesa Lisa Bunschoten.
 
La Molina, una estació seu de grans competicions

La Molina és tot un referent en el món de la competició d’alt nivell. Des de fa molts anys recolza l’esport de base, tot organitzant proves de categories inferiors o de nivell estatal, com per exemple els Campionats d’Espanya absoluts d’esquí alpí que es disputaran del 7 al 9 d’abril. Però la prova més important, sens dubte, i de cobertura televisiva internacional serà la Copa del Món Snowboardcros FIS a disputar el diumenge 5 de març a Alabaus. Serà present el basc Lucas Eguibar que aspira a guanyar la prova i buscarà tornar a pujar al podi del màxim circuit d’aquesta modalitat FIS.
 
Lluis Breitfuss, responsable de competicions del Grup FGC, ha explicat que “un altre cop La Molina és seu d’una Copa del Món IPC de SBX i BS, el que la situa com un escenari clàssic en el calendari de proves internacionals”. Ha afirmat que “després de tants anys, seguim amb moltes ganes”.
 
En un cap de setmana ple de neu i gran meteorologia, Breitfuss té ja la mirada posada en la propera cita esportiva que acollirà l’estació: la Copa del Món FIS SBX. Ha afirmat que “estem molt il·lusionats, sobretot tenint en compte l’escenari de la Cerdanya i de La Molina amb neu espectacular”. Prova que suposa un pas més cap al gran projecte de Barcelona Olímpica–Pirineus segons Breitfuss que ha comentat que creu “que segueix sent una bona aposta, realista, un somni, ja que ho hem consolidat, des de fa ja 10 o 12 anys.  Mai hem fallat. Crec Catalunya ha demostrat que pot fer grans esdeveniments”.
 

A més, des de la temporada 2007-2008 l’estació s'ha guanyat una gran reputació entre les estacions organitzadores de competicions internacionals, moment en què va acollir la Copa del Món de snowboard. L’any següent va ser la seu de la primera estació dels Pirineus a acollir la Copa del Món femenina d'esquí alpí FIS. Posteriorment, també va organitzar els Campionats del Món de snowboard l’any 2011, proves de la Copa del Món IPC i els Campionats del Món IPC d’esquí alpí el 2013.
 
L'any 2014, l'estació va acollir dues curses IPCAS d'esquí alpí, dues proves de la Copa d'Europa IPCAS, la final de la Copa del Món de snowboard cross IPCAS i una prova de la Copa del Món de snowboard cross FIS. El 2015 va organitzar els Mundials IPC Para-Snowboard.
 
Podis Banked Slalom dissabte 18/2
 
Homes

 
Categoria SB-UL                               Nacionalitat                             Temps
1. Michael Minor                                 Estats Units                            40,45
2. Manuel Pozzerle                            Itàlia                                        41,10
3. Maxime Montaggioni                      França                                               41,63
 
Categoria SB-LL1                              Nacionalitat                            Temps
1. Reinhold Schett                             Àustria                                  41,39               
2. Chris Vos                                      Holanda                                 42,01
3. Mark Mann                                     Estats Units                           44,48
 
 
Categoria SB-LL2                              Nacionalitat                           Temps
1. Matti Suur-Hamari                          Finlàndia                                38,90
2. Evan Strong                                   Estats Units                           38,92
3. Keith Gabel                                    Estats Units                           40,43
 
Dones
 
Categoria SB-UL                                Nacionalitat                            Temps
1. Peggy Martin                                  Estats Units                            46,43 
 
Categoria SB-LL1                             Nacionalitat                             Temps
1. Cervell Hernandez                         França                                               44,40 
 
Categoria SB-LL2                              Nacionalitat                 Temps
1. Lisa Bunschoten                           Holanda                                  44,04
2. Astrid Fina                                     Espanya                                 46,95
3. Renske Van Beek                          Holanda                                  49,40

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny