Notícia

Les 6 competicions que han fet d'Andorra un referent dins el món de la neu

Andorra és, una temporada més, la seu de competicions esportives de primer nivell internacional

La Copa del Món de KL Llançat se celebrarà a Grandvalira del 6 al 9 d’abril. Imatge d'arxiu.
La Copa del Món de KL Llançat se celebrarà a Grandvalira del 6 al 9 d’abril. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diari de la Neu
Andorra és, una temporada més, la seu de 6 competicions esportives de primer nivell internacional. Són la Total Fight (Snowboard) del 23 al 25 de març, la Total Fight (Esquí) del 30 de març a l’1 d’abril, la Copa del Món de KL Llançat del 6 al 9 d’abril, la Copa del Món d’esquí de muntanya del 21 al 22 de gener, laFreeride Junior World Championships del 3 al 9 de febrer i la Swatch Freeride World Tour del 9 al 15 de febrer.


Andorra ofereix una gran varietat d’opcions per gaudir de la natura, relaxar-se i desconnectar. Tanmateix, el Principat també és un país de referència en competicions esportives de primer nivell, esdevenint la seu de campionats per on han passat els millors especialistes. Durant aquesta temporada d’hivern, el país torna a ser l’escenari d'esdeveniments esportius de renom internacional.

Al llarg dels anys, el Principat s’ha anat posicionant com a referent en l’àmbit esportiu, no només gràcies a les característiques de pistes com l’Àliga i la Riberal, sinó per la seva llarga trajectòria en l’acollida d’aquest tipus de competicions, la visita d’esportistes de renom internacional així com una organització impecable per part de les principals estacions d’esquí, Grandvalira i Vallnord.
 
Grandvalira ha estat l’escenari de grans fites esportives al llarg dels anys, com per exemple la Copa del Món de KL Llançat, la Total Fight Masters of Freeystle i la Copa del Món d’esquí alpí femení. Després d’una primera edició el 2012, la última Copa del Món d’esquí femení es celebrà el passat febrer de 2016 i va comptar amb perfils tan mediàtics com la Lara Gut i la Lindsey Vonn. A més, va emetre’s en 35 televisions arreu del món arribant a més de 292 milions de teleespectadors.

Per altra banda, Vallnord s’ha convertit un any més en el punt de referència dels millors riders internacionals. Sent testimoni de grans competicions com ara la Copa del Món d´esquí de muntanya Font Blanca, la Copa del Món de freeride Swatch Freeride World Tour – que ha celebrat la seva tercera temporada a Vallnord amb dues proves que reuneixen a més de 50 riders especialitzats en esquí i snowboard d’arreu del món, i té pensat fer-ho al menys durant les 3 properes temporades-, o El Dorado Freeride Junior Tour. Es tracta d’una competició freeride amb riders arribats de tots els continents del món en categoria joves, en la qual han participat una seixantena de corredors, joves promeses d’aquestes categories. Les pistes s’acondicionen nit rere nit per rebre als millors competidors del món en les seves modalitats, com per exemple la participació del Kilian Jornet -corredor i alpinista d’ultra muntanya-, a les dues proves de la Copa del Món d'esquí de muntanya Font Blanca.

“Andorra es reafirma com a destinació de referencia a l'hora d'organitzar competicions esportives de primer nivell internacional. L'any passat vam demostrar-ho una vegada més al acollir la Copa del Món d´esquí alpí femenina, a l'hivern i després a l'estiu amb el Tour de França i la Copa del Món de BTT.  En aquest sentit, malgrat ser un petit país de només 468 km2 es fa palesa la capacitat organitzativa de tots els agents implicats en l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments. Prova d'això és que està assegurada l'acollida de la Copa del Món d'esquí alpí femenina pel 2019 i també l'organització per als propers 3 anys del Freeride World Tour” comenta Betim Budzaku, Director General d’Andorra Turisme.

Les competicions internacionals més atrevides

Després d’haver-se celebrat la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, la Freeride Junior World Championships així com la prestigiosa Swatch Freeride World Tour, la pròxima competició que arriba a Andorra és la Total Fight d’Esquí i Snow. Es celebra a Grandvalira del 23 al 25 de març i del 30 de març a l’1 d’abril, respectivament, i es tracta de la 13a edició de l’esdeveniment freeride de referència dels Pirineus on hi participen riders del panorama freestyle. A més, aquest any la competició inclourà una categoria femenina en la modalitat de snowboard.
Així mateix, el Principat serà testimoni de la competició de la Copa del món de KL Llançat des del 6 al 9 d’abril, una competició que acollirà a Andorra els esquiadors més ràpids del món en una disciplina que combina velocitat, tècnica i destresa.
 
Aquesta prova es disputarà a la pista Riberal de Grandvalira-Grau Roig, l’única del sud d’Europa preparada per a competicions d’aquest tipus. Compta amb una longitud de 900m i una zona de frenada de 450m, característiques que permeten als esquiadors agafar unes velocitats que poden arribar fins als 200 km/h.

Les 6 competicions que han fet d'Andorra un referent dins el món de la neu

Són la Total Fight (Snowboard) del 23 al 25 de març, la Total Fight (Esquí) del 30 de març a l’1 d’abril, la Copa del Món de KL Llançat del 6 al 9 d’abril, la Copa del Món d’esquí de muntanya del 21 al 22 de gener, la Freeride Junior World Championships del 3 al 9 de febrer i la Swatch Freeride World Tour del 9 al 15 de febrer.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny