Notícia

Què diuen els francesos de l'esquí a Catalunya?

"Vive la Catalogne, vive la neige..." és el nom de l'article sobre l'esquí a catalunya

Skiinfo.fr
Què diuen els francesos de l'esquí a Catalunya? Imatge de la portada del reportatge publicat al portal Skiinfo.fr Autor/a: Captura de pantalla
"Escapade ski en Catalogne" és el nom de l'article que signa Arnaud R., periodista del portal francès especialitzat en neu Skiinfo.fr. El company del país veí va estar visitant fa quinze dies les estacions de Baqueira, La Molina, Masella i Espot, en aquesta darrera coincidint en el 50 aniversari de l'estació. Això és el que explica de les estacions visitades.


"Vive la Catalogne, vive la neige..." és el nom de l'article sobre l'esquí a catalunya. No és massa habitual que en un mitjà de comunicació de França, i menys encara un digital, es parli de les estacions d'esquí d'altres països, bàsicament perquè el volum de quilòmetres esquiables del país veí fa que prou feina tinguin a parlar de les seves. Però aquesta setmana hem pogut veure un reportatge publicat al digital skiinfo.fr, un article en el qual s'hi descriuen les nostres pistes d'esquí.

En general es tracta d'un article que es cenyeix a dades contrastades de les estacions catalanes, com ara nombre de quilòmetres esquiables, alguna dada històrica i alguna particularitat que singularitza les estacions, com ara el fet que a Vall de Núria s'hi puja en cremallera, una característica que la fa singular.

A l'article també ressalta que les estacions catalanes cada vegada més aposten per les activitats après-ski i les alternatives a aquesta activitat dins les mateixes estacions, així com les opcions d'allotjament i restauració, a les quals deixa ben parades, tant dins com fora les estacions. En resum és un article sense especulacions ni espai per a opinions, i en aquest sentit es pot considerar objectiu.

Això és molt sintetitzadament el que explica de casa nostra. Sobre Baqueira, que curiosament il·lustra la portada amb una fotografia d'un rètol de pistes, en destaca, per aquest ordre, els quilòmetres de pistes (155), el servei al client, la grandària del domini, parc de remuntadors nous, el paisatge, les vistes sobre l'Aneto, la gastronomia, l'après-ski, el calendari d'obertura extens i la xarxa d'innivació. És l'estació a la que dedica més línies.

D'Espot (Skipallars) en ressalta l'entorn, l'ambient familiar, el desnivell de 1.000 metres i el mateix poble que dóna nom a l'estació, Espot, que defineix com a porta d'entrada al Parc Nacional, un destí de primer ordre per a esquiadors i excursionistes.

De La Molina en destaca el seu pes històric, els 67 quilòmetres de pistes, el half-pipe més gran del Pirineu i l'eslàlom tecnològic. Fa esment a la celebració de la Copa del Món d'esquí alpí femení de 2008 i al Campionat del món d' snowboard de 2011 i Handski el 2013, i en ressalta el fet que es tracta d'una estació adaptada a les persones amb mobilitat reduïda. Descriu l'existència del telecabina Alp 2500,  que uneix l'estació amb Masella i oferint així un domini de 135 km.

I finalment la 4a estació visitada és Masella. En destaca els 74 kilomètres de pistes, les instal·lacions "magnífiques", paisatges espectaculars i la particularitat que, des de fa 3 anys, és la capital de l'esquí nocturn al Pirineu, gràcies als 10 km de pistes que disposen d'enllumenat.

L'article clou amb una galeria de fotografies de les estacions visitades.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny