Notícia

Repassem una a una les 9 negres de Masella

Cinc d'aquestes negres estan classificades amb el doble diamant, aptes en exclusiva per a esquiadors molt experts

Masella
Repassem una a una les 9 negres de Masella. A la imatge, La Canal. Autor/a: Masella
En aquest article fem un repàs a les 9 pistes negres de Masella, i és que l'estació d'Alp, Das i Urús és una de les estacions del Pirineu amb més traçats de màxima dificultat en el plànol de pistes. Això fa que sigui considerada un paradís dels addictes a les pistes de dificultat extrema. Les negres de Masella bé mereixen un article que ens recordi algunes dades interessants.


En primer lloc heu de saber que de les nou pistes negres de Masella, cinc estan classificades amb el doble diamant i només són aptes per a esquiadors molt experts. Avui, gràcies a les nevades generoses d’aquesta temporada, a Masella tenen obert el 100% del domini esquiable, incloses totes les pistes negres, algunes de les quals no tenen sistema d’innivació artificial.
 
A Masella tenen 9 pistes negres, de les quals 5 són doble diamant. En la classificació dels nivells de pista hi ha les verdes (nivell fàcil), blaves (nivell mig), vermelles (nivell difícil), negres (nivell molt difícil) i les negres doble diamant (nivell molt difícil, només per a experts).
 
Les pistes negres doble diamant
 
Aquestes pistes són només per a experts i tenen com a denominador comú que només s'inniven amb neu natural, es caracteritzen per tenir un terreny irregular, on s'hi generen banyeres (bumps), salts, passos obligats, cornises, etc. A més, poden presentar canvis de neu i no es tracten amb màquina trepitjaneus. Així doncs, per baixar per aquestes pistes amb seguretat cal tenir una bona forma física, una bona tècnica d’esquí, experiència en terrenys irregulars i canvis de neu i experiència en muntanya.
Al sector dels Isards hi trobem l'Extrema, Pista Fonda i La Canal. Al sector de Cap del Bosc hi ha la Pala Bèstia i al sector de Coma Pregona hi ha la Desferracavalls.

Les pistes negres d'un diamant
 
A banda de les pistes classificades amb doble diamant també hi ha quatre més de només un diamant. Es tracta de pistes negres, per a esquiadors de nivell molt alt, però no tan exigents com les de doble diamant. Estem parlant de les pistes Atrevida, Mirador i la variant Drecera (al sector de La Pia), Pou de la neu (sector Els Coms de Das), el Tub (al sector Isards) i la Pala Directa i la Superpala (sector Dues Estacions). Els trets característiques d’aquestes pistes són que també tenen un pendent molt pronunciat, majoritàriament són trepitjades per la màquina trepitjaneus, cosa que les fa menys extremes que les de doble diamant. La majoria estan equipades amb sistema d’innivació produïda.

Comentaris

  • Pero molt de compte!!! Esquiadors molt experts vol dir aixo: super experts. Per aixó no vol dir garantia de res: anar ben equipats, (sobretot casc), molt bona forma física (Masella no esta als Alps, i la neu dura i plaques de gel poden sortir inesperadament en qualsevol moment i lloc inesperat) i sobretot molta prudencia. Mai s han d imitar als megacracs del freeride. Ells estan fets d una “pasta” especial i es guanyen la vida amb aixo. Logic que puguin arriscar mes que la resta del esqui... Llegir més

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny