Notícia

Projecte per fer de Boí Taüll en un referent en la gestió de residus

El nou sistema de gestió s'implantarà tant a l'estació d'esquí com als establiments de restauració

Boi Taull
El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, i el director de Boí Taüll Resort, Xavier Gonzàlez, han signat l'acord de col·laboració. Autor/a: ACN
El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i l'empresa Boí Taüll han formalitzar un acord per la posada en marxa del projecte destinat a la millora dels residus al complex. El nou sistema de gestió s'implantarà tant a l'estació d'esquí com als establiments de restauració i pretén convertir-se en un referent per a les altres estacions del Pirineu. Es tracta d'un projecte pilot en el qual intervenen l'entitat Ecoembes i l'Agència de Residus de Catalunya i que dona continuïtat a la campanya iniciada fa mesos, dirigida al sector de l'hostaleria, a la qual s'hi han adherit 39 dels 78 establiments de la comarca. La campanya 'Compromís de Reciclatge' planteja un reforç positiu per als adherits, ja que ofereix un descompte del 5% en la taxa de gestió de residus aplicada a l'establiment corresponent.

A través del nou acord amb l'estació d'esquí es pretén portar a terme diverses accions que permetin augmentar i controlar els percentatges de recollida selectiva en matèria orgànica, envasos lleugers, paper, cartó i vidre. Per fer-ho, s'incrementarà la freqüència de recollida, es farà una neteja i manteniment dels contenidors i el seu entorn, s'aplicarà una millora en la dotació de contenidors amb nous sistemes de compactació i s'impartirà formació als treballadors i responsables del complex per assegurar una correcta participació. El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, ha explicat que ''és una gran oportunitat per implantar una estratègia mediambiental a les estacions d'esquí que permeti fer-les més sostenibles i convidi els visitants a divertir-se alhora que són respectuosos amb l'entorn''. El director de Boí Taüll Resort, Xavier Gonzàlez, ha dit que ''comprometre's a conservar el medi ambient és fonamental per minimitzar l'impacte paisatgístic de les nostres instal·lacions i contribuir a un major respecte cap a la naturalesa''.
Durant els propers mesos, tècnics del Consell Comarcal realitzaran visites a l'estació per revisar el model i comprovar possibles mancances i millores.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny