Notícia

Les 7 propostes més seductores d'après-ski a pistes

El postesquí gastronòmic dins les mateixes estacions s’imposa

La Molina,Costa Rasa,Cava Mestres
El chill-out Cava Mestres combinat amb un sopar al refugi de Costa Rasa, una opció segura i garantida perquè mai decepciona Autor/a: La Molina
No fa pas tants anys l' “après-ski” (les activitats a realitzar després d’un dia a pistes), acostumava a ser sinònim d'anar a sopar en un restaurant de la vall i una visita a la discoteca de moda de torn. Avui dia, però, les estacions d’esquí l’han integrat no ja al peu de pistes, sinó a dins de la mateixa estació. En aquest article us relacionem algunes activitats après-ski que es poden fer al Pirineu amb aquesta singularitat: dins la mateixa estació.


A la Cerdanya

1 • Costa Rasa i Cava Mestres

La Molina, per història i tradició, ha estat de les primeres estacions en oferir après-ski dins la mateixa estació. Podem qualificar sense complexos com a molt seductora la proposta combinada que fan entre la Cava Mestres i el refugi-restaurant de Costa Rasa. La proposta es basa en el següent: en arribar la vesprada es fa un tast sensorial de cinc vins i cava a cegues, sempre de la D.O. Penedès i amb música de violí. Aquesta activitat és el pas previ al sopar de muntanya al restaurant refugi de Costa Rasa, a 2100 m. La pujada al restaurant es fa amb trepitjaneus adaptada i, si es vol, es pot baixar esquiant, però cal avisar i concertar-ho amb els responsables del restaurant. Podeu trobar més informació de redacció pròpia en aquest enllaç.

2 • Sopar al Niu de l'Àliga

La proposta del Niu de l'Àliga també és un clàssic de l'après-ski des de fa anys, però que presenta algunes novetats just en aquesta temporada. S'accedeix al refugi del Niu combinant el telecabina, una trepitjaneus i rebent els assistents amb una copa de cava. Mentre s'espera el sopar es gaudeix de la posta de sol i una panoràmica gairebé aèria sobre el Pedraforca i la serra del Cadí. L'experiència acaba amb una baixada esquiant (cal concertar itinerari i hora amb els responsables del refugi) o repetint la combinació de trepitjaneus i telecabina. Podeu trobar més informació en base a la nostra experiència en aquest enllaç.

A Andorra

3 • L'iglú de Grau-Roig i el Domo

Sens dubte l'experiència més singular i possiblement exclusiva. La proposta de l'hotel l'iglú de Grau-Roig, a 2.350 metres d’altitud, és una aposta emocionant, diferent i, si ho feu en parella, segur que ben romàntica. A l’hotel Iglú s’hi accedeix durant horari d’obertura de pistes o bé en horari nocturn amb màquina trepitjaneu. L’experiència consta d’un aperitiu de benvinguda, pujada en ratrac, sopar, sessió de spa i esmorzar l’endemà. Aquest any com a novetat complementària a l’hotel iglú hi ha el Domo Calent, un servei de restaurant ubicat al costat mateix de l'hotel. Enllaç d'informació que ens ofereix la mateixa estació en aquest enllaç.


4 • L'arrosseria d'El tarter
 
Un local tant singular com acollidor, l’Arrosseria d'El tarter és una proposta segura per als qui busquen cuina de muntanya d’alta qualitat amb aires de mar, doncs ens hi ofereixen una extensa carta d’arrossos, fideuades i calderetes. Una opció pensada per a sopars nombrosos en comensals (família, amics o companys de feina). Per accedir-hi cal concertar-ho amb el servei de màquines trepitjaneu durant la nit. Enllaç d'informació ofert per la mateixa estació en aquest enllaç.

5 • La Coma d'Arcalís

La proposta d'Arcalís demana accedir al restaurant amb un "mega-trineu" de 40 places, en el GicaFer (un trenet oruga) o foquejant amb esquís.  Un cop hem arribat al restaurant (2.220 m), ens ofereixen un servei a la carta o un menú tancat. Nosaltres recomanem el de fondue, una aposta segura i a bon preu. Atenció: si escolliu l'opció del mega-trineu heu de saber que és obert i que per tant cal anar ben abrigat. Una de les singularitats d'aquesta proposta és que podreu veure còmodaments des del restuarant com es fa el trepitjat de pistes a Arcalís. La nostra experiència en aquest enllaç.

Al Capcir

6 • Le Chalet


Possiblement sigui la proposta més "gourmet" de totes les que hem provat al Diaridelaneu.cat. Le Chalet és un refugi-restaurant de fusta a 2.100 m, en un petit altiplà de l’estació de Les Angles. Cuina selecta elaborada amb productes 100% del territori. L'accés es fa amb una taxi-retrac o bé per mitjà del telecabina Les Pellerins. Si opteu per la retrac heu de saber que va condicionada amb una plataforma posterior per transportar el grup. El sopar es fa fer per encàrrec (grup mínim de 20 persones) o bé en combinació amb altres grups més petits o, fins i tot, parelles que finalment puguin sumar un mínim de comensals que facin viable aquesta sessió gastronòmica d’après-ski. Jean Parent i l’Helena Biar són els responsables de Le Chalet, els quals us atendran en un català perfecte. Podeu trobar la nostra crònica en aquest enllaç.

Al Ripollès

7 • Les Marmotes de Vallter

Una proposta austera i a la vegada íntima. Les Marmotes, a la cota 2.535m, és una de les cafeteries situades a més altitud de Catalunya. L'accés es fa pel telecadira Jordi Pujol poc abans de les 5 de la tarda o bé amb esquís de muntanya. El més habitual és fer-hi una raclette, però es contemplen altres possibilitats. La baixada s'ha de fer amb esquís o en raquetes de neu i també es concerta l'hora entre els responsables del refugi i l'estació d'esquí per evitar coincidir amb les trepitjaneus. El millor? Veure la badia de Roses de nit, amb la forma de la badia siluetejada per l'enllumenat del passeig marítim és una espectacle únic, però això, com és lògic, està subjecte a que es donin unes excel·lents condicions meteorològiques. Recordem que la webcam de Les Marmotes és l'única del Pirineu amb imatges de neu i mar en directe. Enllaç d'informació que ens ofereix la mateixa estació en aquest enllaç.
 


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny