Notícia

Perquè Vallnord és un paradís del freestyle?

Pal-Arinsal compta amb un dels snowparks més prestigiosos de tot el Pirineu, guardonat com un dels millors espais al sud d'Europa

L’SnowPark Arinsal està situat a la zona de Planells i compta amb un telesquí per accedir-hi sense haver d'abandonar la pista. Imatge d'arxiu.
L’SnowPark Arinsal està situat a la zona de Planells i compta amb un telesquí per accedir-hi sense haver d'abandonar la pista. Imatge d'arxiu. Autor/a: Vallnord
Voleu saber perquè les 3 estacions d'esquí agrupades sota la marca Vallnord es poden considerar un paradís del freestyle? Doncs en aquest article us ho expliquem molt sintetitzadament. D'entrada heu de saber que Pal-Arinsal compta amb un dels snowparks més prestigiosos de tot el Pirineu i que ha estat guardonat com un dels millors espais al sud d'Europa per a la pràctica del freestyle. A la vegada, una de les novetats de la temporada a Vallnord-Arcalís és el Natural Park, un nou espai natural de l'estació d'esquí que fusiona freeride i freestyle.


Vallnord és una referència obligada al Pirineu pels amants del freestyle amb un snowpark de referència internacional a Arinsal. I des d'aquesta temporada va més enllà amb la posta en marxa de l’Arcalís Natural Park, una proposta innovadora que fusiona el freeride i el freestyle com mai s'hi havia fins ara en un espai obert.
 
Des que a la temporada 2009/10 es va donar un nou impuls al freestyle de la mà d'ASP Snowparks, una prestigiosa empresa que des del 2003 es dedica dissenyar, construir i mantenir snowparks, Vallnord-Pal Arinsal s'ha consolidat com el destí de referència al sud d'Europa per a la pràctica del freestyle en l’SnowPark Arinsal on hi solen anar riders de renom internacional a competir en les seves instal·lacions.

L’SnowPark Arinsal està situat a la zona de Planells i compta amb un telesquí per accedir-hi sense haver d'abandonar la pista. Té tres zones: La part per debutants i pels que es vulguin iniciar en el freestyle, que consta de cinc calaixos d’entre quatre i sis metres, i tres minisalts. La zona intermèdia està formada per 14 mòduls (baranes i calaixos), salts del nivell mitjà i dos salts de sis metres. A l'espai per a experts trobarem sis salts grans i mitjans situats en tres llomes, amb dos salts en cadascuna d'elles d'entre 10 a 18 metres de pla i un set de jibing. 

El mateix Emilio Sedano, responsable de l’SnowPark Arinsal, explica que “cal destacar, a més de la seva situació ideal a l’estació d’Arinsal, el gran nombre d’obstacles. Els riders els elogien i una mostra és el fet que l’SnowPark aculli diverses competicions al llarg de l’any patrocinades per grans marques. A més, és ideal per als principiants ja que té baranes i caixes molt fàcils i segures per iniciar-se en el freestyle”.

Respecte a altres snowparks que puguem trobar, Sedano destaca l’SnowPark Arinsal “per com estan estructurades les línies de salt ja que permeten una major fluïdesa i, segons els riders, unes recepcions més còmodes en acabar una maniobra, a més de mòduls canviants i per tant diferent oferta. També per l’ambient: sempre hi ha gent nova i la de sempre és molt acollidora, com una família; perquè compta amb nombroses i variades línies, per la comoditat que ofereix als riders i pel preu adaptat per als usuaris de l’snowpark, perquè hi poden anar tant experts com amateurs i per l’entorn i facilitat d’accés”.

Vallnord-Pal Arinsal va estrenar fa tres temporades un forfait exclusiu de freestyle que permet agafar el telecabina de Els Orriols, el telecadira Els Fonts i el telesquí de Els Planells per accedir al l’SnowPark. A més a més, l’SnowPark Arinsal està situat prop del Xalet Igloo d'Arinsal i allí podrem gaudir de la seva gran terrassa i de l'oferta gastronòmica del restaurant. Aquells que vulguin iniciar-se no tenen excuses ja que el sector de Pal disposa de la zona Freestyle equipada amb mòduls i salts per a debutants.

Natural Park a Vallnord-Arcalís

El Natural Park és una de les novetats d'aquesta temporada de Vallnord-Ordino Arcalís, un espai que aprofita l'orografia de la muntanya i algun mòdul més per a la pràctica del freestyle en un entorn més natural. La filosofia de l’Arcalís Natural Park és traslladar el backcountry a un entorn controlat però fora de l’àrea esquiable, es a dir, modificar la muntanya però sense perdre la seva essència. És un projecte a tres anys vista i la primera iniciativa d'aquest tipus que es desenvolupa en una estació oberta al públic.
 
Ningú millor que el seu impulsor, Leo Tarrat, freestyler i anteriorment responsable de l’SnowPark Arinsal per explicar-ho: “Fusiona el freeride i el freestyle amb els elements naturals que envolten la instal·lació. És apte per a tots els nivells i disposa de tres escenaris. El Backcountry Park està format per mòduls naturals aprofitant orografia del terreny. El Fun Track té un pump track i és com un circuit amb salts i peralts i en el Woodpark trobaràs mòduls al bosc dels Canals. Cadascun té tres nivells de dificultat: XS, XL i Insane”.
 

Així doncs podem trobar dos escenaris. D'una banda el Fun Track que vindria ser com una pista de descens de BTT o un boardercross amb elements com dubbies, salts i passarel·les que dibuixen un recorregut d'allò més divertit. El Backcountry Park, d'altra banda, permet gaudir de la muntanya com si es tractés d'un snowpark, modificant-la el mínim possible per fer-la més divertida i segura.
 
El mateix Tarrat explica que l’Arcalís Natural Park neix de “la voluntat de potenciar el freeride i el freestyle perquè l’objectiu de l’estació és acabar de consolidar-se com el que ja és,  el referent en el món freeride o freestyle. Només cal veure proves que acull Vallnord – Ordino Arcalís com el Freeride World Tour”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny