Notícia

Lucas Eguibar classificat per a les finals de la Copa del Món de snowboard cross FIS a La Molina

Una nevada a La Molina de fins a 30 cm ha acollit les rondes classificatòries de la Copa del Món de snowboard cross

La Molina,snowboard cross,SBX,FIS
Una nevada de fins a 30 cm a La Molina ha estat l'escenari amb el què s'han desenvolupat les rondes classificatòries de la Copa del Món de snowboard cross (SBX) FIS Autor/a: Jordi Muñoz
Una nevada de fins a 30 cm a La Molina ha estat l'escenari amb el què s'han desenvolupat les rondes classificatòries de la Copa del Món de snowboard cross (SBX) FIS. L’esportista basc de la RFEDI Lucas Eguibar ha aconseguit classificar-se i diumenge es veurà les cares amb els finalistes. L’andalús Regino Hernández i el càntabre Laro Herrero, s’han quedat a dècimes de passar. De manera sorprenent, tampoc ho ha aconseguit el líder actual del circuit de Copa del Món, l’austríac Alessandro Haemmerle. Demà diumenge 5 de març, La Molina serà la seu de la penúltima prova de Copa del Món SBX FIS d’aquesta temporada, on participaran els 32 homes i les 16 dones classificades.


El dissabte 4 de març, a l’estació del Grup FGC s'han disputat les rondes classificatòries per a la Copa de la Copa del Món SBX FIS després d’una forta nevada que ha arribat als 30 centímetres de neu nova a Alabaus i, fins i tot, a 40 cm en els punts més alts de l’estació. Tot i la neu caiguda, l’equip de manteniment de pista, que s’ha reunit de matinada, ha fet possible que les rondes comencessin amb tan sols un endarreriment de 30 minuts.
 
Les baixades eren decisives per escollir els 32 homes i les 16 dones que disputaran la final del diumenge dia 5. En el cas dels homes, en la primera ronda es classificaven els 16 riders que havien aconseguit els millors temps, la resta de corredors s’han hagut de disputar les 16 següents places en una segona ronda. Pel que fa a la categoria femenina, les 8 corredores que aconseguien el millor temps passaven directe i es disputaven les següents 8 places a una altra ronda.
 
Demà diumenge, els riders faran la sortida de les mànigues eliminatòries en grups de quatre, en la mateixa pista que inclou peralts, salts i dubbies, on és important la tècnica, la velocitat i l’estratègia i a on està permès un cert contacte. Constarà de diverses rondes eliminatòries on els més ràpids aconseguiran arribar a la gran final.
 
Alta competitivitat en la categoria masculina

En les proves classificatòries disputades aquest dissabte corrien 74 riders i el més ràpid a la primera ronda ha estat l’australià Alex Pullin, (4t del circuit de Copa del Món SBX FIS amb 2.340 punts) que ha marcat un temps de 51.67. El segon i el tercer classificats han estat els austríacs Markus Schairer (11è del circuit amb 1.120 punts), amb un temps de 51.96 i Lukas Pachner (24è del circuit amb 480 punts) que ha arribat amb 52.07 segons. El favorit, l’austríac Alessandro Haemmerle no ha aconseguit classificar-se.
 
El rider basc Lucas Eguibar, esportista de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), s’ha classificat per a la prova de diumenge després de córrer la segona màniga i assolir la 27a posició. Després de la baixada explicava que en els entrenaments “el circuit estava lent perquè ha nevat molt aquesta nit i he buscat velocitat en els plans i absorbir els dubbies”. Durant les classificatòries “ha sortit el sol i la neu s’ha endurit, la pista corria més i ja dúiem la cera de carrera que és més ràpida. He tornat a buscar les sensacions de l’entrenament però he agafat massa velocitat i he fet errades”. De la segona ronda, ha comentat que “en la segona baixada ja ho he fet com volia i he aconseguit classificar-me i la veritat es que estic content”.
 
De cara a la prova e diumenge, Eguibar ha afegit que “esperem que la meteorologia acompanyi, amb aquesta neu em sento bé i esperem que segueixi així. Si neva, hauré de ser més dur amb els contrincants a les mànigues perquè costarà més avançar i patirem una mica”. Pel que fa a la competició, que es disputa de quatre en quatre, comenta que “serà divertit! En comparació amb altres circuits, aquest no és tan tècnic, però aquesta neu t’exigeix ser-ho per no perdre velocitat. Hauré de fer una bona sortida, anar ben pla i buscar el forat!”.
 
El donostiarra, que ocupa la 10a plaça del Circuit de Copa del Món amb 1.189 punts a falta de dues últimes proves, diumenge té possibilitats d’escalar unes quantes posicions al rànquing FIS.
 
Els altres dos snowboarders components de la RFEDI, Regino Hernández i Laro Herrero, han sortit a per totes però no han aconseguit classificar-se. Ambdós han assegurat que ara ja focalitzen totes les seves energies en els Campionats del Món que es disputen la propera setmana a Sierra Nevada, on també s’espera l’elit del snowboard i el freestyle.
 
L'entrenador de l'equip RFEDI, Israel Planas, ha valorat el dia durament i ha comentat que “avui no es podien permetre errors, una petita errada feia que tot canviés. Els que millor s’han adaptat a les condicions de neu són els que han aconseguit classificar-se”. Pel que fa a l’equip, ha explicat que “la idea dels dies previs d’entrenaments i classificatòries és aprendre per a la competició” i referint-se a Eguibar “l’objectiu era classificar-se i crec que diumenge pot fer-ho molt bé. És un esportista de molta qualitat tècnica i també en tots els altres aspectes. Hem estat veient la millor tècnica per fluir sense fer pressió i intentar acomodar-se a les condicions de neu”.
 

Gran rivalitat en la categoria femenina

En la categoria femenina finalment han corregut 31 dones d'entre les quals les 16 més ràpides aconseguien passar a la final. El millor temps l'ha marcat la francesa Charlotte Bankes (8ena en el circuit de Copa del Món amb 1.590 punts FIS) amb un temps de 52.35. Un cop a meta es mostrava satisfeta de la seva baixada “estic contenta amb la ronda classificatòria que he fet, tot i que el traçat estava complicat per la quantitat de neu, m’he divertit molt. A més, l’estació ha fet molt bona feina per mantenir la pista amb les millors condicions”. De cara a la competició, “espero fer una bona cursa, serà molt competitiva i aquesta pista de La Molina m’agrada”.
 
La italiana Michela Moioli (3a en el circuit amb 2.890 punts) ha estat segona en aturar el crono en 52.48 i l’estatunidenca, Faye Gulini (9ena del circuit amb 1.380 punts) tercera amb un temps de 53.14. La favorita, l’australiana Belle Brockhoff s’ha classificat la 12ª.
 
Expectació per a la Copa del Món

El diumenge 5 de març, els classificats es veuran les cares en el circuit de la sisena Copa del Món d’aquesta temporada i a falta d’una prova es decidiran el líders del circuit. Després de les cinc Copes del Món disputades aquesta temporada, els principals candidats per al títol l’austríac Alessandro Haemmerle amb 3.100 punts FIS en la categories masculina, i l’australiana Belle Brockhoff, que lidera la categoria femenina amb 3.700 punts. Tot i que Haemmerle pot perdre posicions en el rànquing, ja que no puntuarà al no haver-se classificat.
 
L’estació estarà totalment oberta al públic de tal manera que es podrà esquiar de manera normal amb l’afegit de l’espectacle a l’snowpark Alabaus. La prova es realitzarà a peu de pistes al costat de la cafeteria i aparcament d'Alabaus. Aquesta zona és accessible a peu per al públic que vulgui apropar-se i passar-ho bé amb els millors snowboarders del món.
 
La competició es transmetrà en directe per televisió a partir de les 11.30h per Teledeporte y Esport3.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny