Notícia

Arcalís millora els resultats

L'estació d'Ordino ja porta facturats 6,4 milions d'euros aquesta temporada

Arcalís millora els resultats un 15% respecte a fa un any. Imatge d'arxiu.
Arcalís millora els resultats un 15% respecte a fa un any. Imatge d'arxiu.
La facturació d'aquesta temporada a les pistes d'Arcalís fins a principis de febrer se situa en els 6,4 milions d'euros. La temporada passada la facturació va ser de 5,9 milions. A banda de superar les xifres de l'hivern 2015-2016 almenys en el que portem de temporada, l'estació està també per sobre també de les previsions fetes per a aquest hivern. Amb tot, els resultats finals (abans d'impostos) estan en l'actualitat "un 15% per sobre l'any anterior" i un "10% per sobre del pressupostat", va explicar el director d'Ordino-Arcalís, Xabier Ajona. Ens trobem davant de "valors històrics" per a l'estació, va afegir.

Aquestes xifres, que va donar a conèixer a tots els ordinencs el director de l'estació durant la reunió de poble celebrada dimarts a la nit, tenen com a component positiu, a més, que en línies generals l'actual "no és una bona temporada" ja que l'obertura es va haver de retardar i durant els primers dies, tot i que pugui semblar sorprenent, "hi havia més neu al Port del Compte que a Arcalís", va assenyalar Ajona.

Pel que fa al resultat d'explotació abans de cànon i amortitzacions, es troba en 550.000 euros a 31 de gener. L'any passat la temporada es va tancar amb 200.000 euros positius, la primera després d'anys en negatiu. Per exemple, la 2013-2014 es va tancar amb un dèficit de 700.000 euros (i sense comptar amb cànon i amortitzacions). Tal com va destacar Ajona, des de la temporada passada "hem deixat de generar endeutament comunal" per poder fer funcionar Ordino-Arcalís.

També està augmentant el nombre d'esquiadors per dia de mitjana que rep l'estació. L'any passat van ser 1.399, pels 1.449 de l'actual. Així mateix, també està pujant els darrers anys el consum que aquests fan a les instal·lacions. La mitjana de despesa per client, de 26,10 euros la temporada 2013-2014, va ascendir fins als 30,74 euros la 2015-2016. Aquest any s'està "2,2 euros per sobre", va destacar Ajona.

Finalment, el director de l'estació ordinenca també va voler ressaltar la reorganització feta entre el personal de l'estació, més destinada ara a atendre les necessitats dels esquiadors, però que a la vegada també ha comportat un augment de la plantilla: s'ha pasat dels 23 treballadors fixos la temporada 2013-2014, als 40 fixos en l'actualitat, segons informa l'Agència de Notícies d'Andorra i que publica avui el Diari Ara d'Andorra.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny