Notícia

Avís de neu per la setmana vinent. Nova llevantada a la vista?

Pot semblar increïble, però alguns models insinuen una nova llevantada per la setmana del 13 al 19 de març

previsio,skipass
Avís de neu per la setmana vinent. I no poca, segons el model dels companys d'Skipass Autor/a: Captura de pantalla
Tornem-hi. La senyora primavera empenta cada dia amb més força per fer-se la reina imperant al Pirineu, però el senyor hivern continua sent fort i es nega a deixar el pas, i sembla que li ha agradat això de fer venir llevantades periòdicament. Així doncs de moment continuarà sent en bona part l'amo i senyor per una setmana més, la del 13 al 19 de març, i sembla que segons alguns models ens regalarà neu, i potser no serà poca. Us ho expliquem.


A veure, la cosa no és fàcil d'explicar i abans d'escriure aquestes ratlles ens hem estat mirant el que diuen alguns models, entre els quals el de MeteoPirineus.cat, el de NieveAventura.com, el francès Skipass.com i el de snow-forecast.com.

A nosaltres ens agrada molt el de Meteo Pirineus Catalans perquè és el que anuncia més clarament, tot i que amb reserves, que per aquest diumenge tarda-vesprada arriba fred i neu, semblaria que de nord, ja que anuncia precipitacions més importants a la Vall d’Aran, nord del Pallars, d’Andorra i zones pròximes, però no dóna previsió de gruixos. El més interessant és que insinua la posterior creació "d’una llevantada que es crearà als inicis de la setmana vinent" entre dilluns i dijous amb probabilitat de "precipitacions abundants al Pirineu oriental i Prepirineu".

Coincideix en aquest model, un cop més, el dels francesos Skipass. Curiós perquè el model francès s'assembla molt al model català i la previsió que fa, per norma, acostuma a encertar-la en un alt índex, sovint falla només en les cotes de neu però no en el gruix. I sovint el seu model també arrisca més. De fet per a la setmana vinent fins i tot dóna acumulacions de neu que per al dissabte 18 de març podrien arribar (insistim, en acumulació al llarg de la setmana) a superar els 25 cm i en algun cas arribar als 50 cm. El que no queda tant clar és si la precipitació ve de nord o de llevant, ja que els gruixos més importants els dóna al vessant nord per a finals de setmana, si bé també coincideix amb que abans, el dimarts dia 14, la precipitació comença entrant per sud.

I finalment ens hem fixat en el model de NieveAventura.com, blog amb informació meteorològica avalada pel meteoròleg de TV3 Dani Ramírez. En aquest cas confirma l'entrada de fred i precipitacions de nord per diumenge tarda-vespre, però no avança en més previsions per la setmana vinent. En aquest model també hi coincideix el de snow-forecast.com si bé no avança neu més enllà de dimecres però ho fa amb gruixos que no estan gens malament, podent arribar als 35 cm.

A veure què passa. De moment gaudim del bon temps d'avui divendres i demà dissabte. El que hagi de ser, serà, i bona esquiada!
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial