Notícia

Avís de neu per la setmana vinent. Nova llevantada a la vista?

Pot semblar increïble, però alguns models insinuen una nova llevantada per la setmana del 13 al 19 de març

previsio,skipass
Avís de neu per la setmana vinent. I no poca, segons el model dels companys d'Skipass Autor/a: Captura de pantalla
Tornem-hi. La senyora primavera empenta cada dia amb més força per fer-se la reina imperant al Pirineu, però el senyor hivern continua sent fort i es nega a deixar el pas, i sembla que li ha agradat això de fer venir llevantades periòdicament. Així doncs de moment continuarà sent en bona part l'amo i senyor per una setmana més, la del 13 al 19 de març, i sembla que segons alguns models ens regalarà neu, i potser no serà poca. Us ho expliquem.


A veure, la cosa no és fàcil d'explicar i abans d'escriure aquestes ratlles ens hem estat mirant el que diuen alguns models, entre els quals el de MeteoPirineus.cat, el de NieveAventura.com, el francès Skipass.com i el de snow-forecast.com.

A nosaltres ens agrada molt el de Meteo Pirineus Catalans perquè és el que anuncia més clarament, tot i que amb reserves, que per aquest diumenge tarda-vesprada arriba fred i neu, semblaria que de nord, ja que anuncia precipitacions més importants a la Vall d’Aran, nord del Pallars, d’Andorra i zones pròximes, però no dóna previsió de gruixos. El més interessant és que insinua la posterior creació "d’una llevantada que es crearà als inicis de la setmana vinent" entre dilluns i dijous amb probabilitat de "precipitacions abundants al Pirineu oriental i Prepirineu".

Coincideix en aquest model, un cop més, el dels francesos Skipass. Curiós perquè el model francès s'assembla molt al model català i la previsió que fa, per norma, acostuma a encertar-la en un alt índex, sovint falla només en les cotes de neu però no en el gruix. I sovint el seu model també arrisca més. De fet per a la setmana vinent fins i tot dóna acumulacions de neu que per al dissabte 18 de març podrien arribar (insistim, en acumulació al llarg de la setmana) a superar els 25 cm i en algun cas arribar als 50 cm. El que no queda tant clar és si la precipitació ve de nord o de llevant, ja que els gruixos més importants els dóna al vessant nord per a finals de setmana, si bé també coincideix amb que abans, el dimarts dia 14, la precipitació comença entrant per sud.

I finalment ens hem fixat en el model de NieveAventura.com, blog amb informació meteorològica avalada pel meteoròleg de TV3 Dani Ramírez. En aquest cas confirma l'entrada de fred i precipitacions de nord per diumenge tarda-vespre, però no avança en més previsions per la setmana vinent. En aquest model també hi coincideix el de snow-forecast.com si bé no avança neu més enllà de dimecres però ho fa amb gruixos que no estan gens malament, podent arribar als 35 cm.

A veure què passa. De moment gaudim del bon temps d'avui divendres i demà dissabte. El que hagi de ser, serà, i bona esquiada!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista