Notícia

Així ha anat la primera cursa de resistència HEAD 12 hores de Masella

Satisfacció entre els participants de la 1a edició de la Head 12 h d’esquí alpí “non stop


Aquest dissabte,  a l’estació d’esquí de Masella, s’ha celebrat la primera prova de resistència d'esquí alpí de 12 hores "non stop" celebrada en el sud d’Europa. L’ha promogut la marca d’esquís Head amb el suport tècnic de Camp Base i de l’estació d’esquí de Masella.
 
La Head 12 h d’esquí alpí ha consistit en un descens continu per una pista tancada per aquest esdeveniment. L'objectiu ha sigut realitzar el major número de baixades amb el menor temps possible per part dels equips participants integrats per un, dos o tres esquiadors.
 
Els equips han triat l’estratègia d'aturades i relleus que han considerat oportunes amb l’objectiu de dosificar l’esforç, a la vegada per treure el màxim rendiment de cara la consecució del podi. Però també han sigut molts esquiadors que han participat individualment, amb l’objectiu de posar a prova la seva capacitat física i mental en un descens continu.
 
El perfil de participants ha sigut molt variat: esquiadors molt competitius de clubs d’esquí, però també grups d’amics que s’han volgut posar a prova i, també, famílies amb equips integrats per germans, cosins, etc.  
 
L’ambient ha estat garantit a la zona de boxes, a on els participants han fet els avituallaments, els relleus i han tingut el suport dels fisioterapeutes durant les 12 h. També la zona del “village” ha sigut molt concorreguda pels participants i el públic en general. En aquest punt les marques col·laboradores han permès degustar diversos productes gastronòmics i provar el material dels expositors.
 
La Head 12 hores s’ha pogut celebrar a l’estació de Masella (La Cerdanya, Pirineu de Girona) aprofitant la particularitat que té el domini esquiable nocturn més important dels Pirineus. Així que la prova ha tingut el valor afegit d’oferir un traçat de nit que ha donat molta espectacularitat a la prova. 
 
La competició s’ha engegat a les 8 del matí, després de les classificatòries, amb una espectacular sortida tipus Le Mans. I ha finalitzat al cap de 12 hores amb la bandera de quadres a l’arc d’arribada, ja en plena nit. El piscolabis de la nit i el repartiment de premis han posat punt i final d’una emocionant jornada d’esport, competició, però també de companyonia i “fair play” entre tots els participants de la Head 12 hores de Masella.
 
A l’hora del repartiment dels premis entre els participants, si bé en el rostre de tots es notaven les 12 hores d’esforç físic i de cansament mental, hi ha hagut unanimitat a la pregunta de “i quan serà la propera edició?”. La resposta de l’organització ha sigut ben clara amb un “fins ben aviat” i és que ja s’està preparant la segona edició de la Head 12 hores de Masella d’esquí alpí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny