Notícia

I malgrat tot, continua viu el somni olímpic

Missatge positiu dela FCEH: continua viu el somni olímpic i paralímpic dels esports d’hivern per a l’any 2030

El president de la FCEH, Oscar Cruz, en una imatge d'arxiu
El president de la FCEH, Oscar Cruz, en una imatge d'arxiu Autor/a: Diari de la neu
La Federació Catalana d’Esports d’Hivern celebra que els esportistes puguin seguir somiant en uns Jocs Olímpics d’hivern a casa nostra i queda a la total disposició de la Secretaria General de l’Esport, l’organisme que assumeix el repte de liderar una futura candidatura olímpica. 

La Comissió d’estudi de la candidatura olímpica i paralímpica dels Jocs d’Hivern de Barcelona Pirineus de l’Ajuntament de Barcelona, va presentar ahir el seu informe de conclusions on exposava que malgrat no optar a la candidatura dels Jocs d’hivern de 2026, deixa oberta la possibilitat d’optar a una propera edició dels Jocs, l’any 2030. 

El president de la FCEH, Oscar Cruz, declara “Valorem positivament en tant que no es tanca definitivament una porta, sinó que s’obre un camí en el que cal començar a treballar des d’avui mateix”.

La Secretaria General de l’Esport ha acceptat el repte de prendre el lideratge del projecte olímpic i paralímpic d’una futura candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern a Catalunya, i així donar continuïtat a un projecte transversal que integra tot el país. Ho farà amb entusiasme i il·lusió, com ha expressat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, davant l’oportunitat que es presenta en l’horitzó de l’esport català. 

“El més important no és la data sinó teixir una estratègia de país que esdevingui madura per optar a presentar una candidatura més endavant” ha destacat Figueras.

La comissió i l’escolta activa que s’ha fet per part de l’Ajuntament de Barcelona han servit perquè la institució reconsideri el seu posicionament inicial de reticència. “Ens sentim orgullosos d’haver estat part d’una comissió d’estudi que ha acabat convencent a tots els grups municipals que hi participaven, que una candidatura olímpica d’esports d’hivern és molt positiva sobretot per al Pirineu però també per a Barcelona.” afirma el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz.

“Des de la vessant esportiva hem d’apostar fermament des d’avui mateix per la formació dels nostres esportistes perquè estiguin preparats per a participar amb garanties d’èxit en uns futurs Jocs a casa nostra”, conclou Cruz. 

En aquest nou escenari, la FCEH continua posant-se a disposició de totes les institucions implicades, Generalitat de Catalunya, Ajuntaments de Barcelona i de Pirineu, i agents del sector per a desenvolupar conjuntament un projecte olímpic que entusiasmi la ciutadania i als esportistes, generi consens polític i s’ajusti a les noves tesis del Comitè Olímpic Internacional (COI). 

Ara més que mai pren sentit el lema que presentava la FCEH a l’inici de la temporada d’hivern 2016 - 17, “Els esports d’hivern, un repte conjunt”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny