Notícia

Consells, al·licients i bones raons per esquiar a la primavera

Les 10 raons que ens permeten gaudir al màxim de l'esquí de final de temporada

esqui de primavera,primavera,La Molina
Esquiar a la primavera ens pot regalar moments com aquests a La Molina Autor/a: Diaridelaneu.cat
Amb el mes de març a les acaballes, i la primavera a les portes del calendari, les temperatures van pujant, creixen les hores de llum i els raigs de sol són cada vegada més perpendiculars sobre els pendents de la muntanya. Això fa que la qualitat de la neu se'n ressenti i alguns aficionats a l'esquí deixen de visitar les pistes. El cert però és que l'esquí de primavera, si seguim algunes pautes, pot resultar més profitós i divertit que el del mateix hivern. Us ho expliquem.


Aquests són uns consells, pautes i al·licients que podeu seguir per continuar gaudint de la neu en les millors condicions possibles en aquest tram de la temporada.

la-molina-esqui-de-primavera.jp

1Menys esquiadors a pistes.

La primavera és un bon moment per fer allò que no hem pogut fer molts dies a l'hivern. La freqüentació d'esquiadors a pistes és baixa i per això tenim més espai per lliscar a velocitats més altes o per practicar girs més amples. Si tenim més pista per a nosaltres, també hi ha menys risc de col·lisió.

2 Bronze  si, però amb protecció.

Sí, però fem-ho amb prudència. En aquesta època de l'any quan estem a pistes ens convé començar-nos a protegir amb més cura que no pas al mes de desembre o gener. Recordeu posar-vos crema protectora pel sol si no voleu tornar irresponsablement vermells com un tomàquet cap a casa.

3 Esquiar d'hora.

Cal recomanar començar a esquiar ben d'hora, i si és possible sigueu dels primers a obrir traça. Algunes estacions fins i tot apliquen un nou horari i obren a les 8 del matí i tanquen abans.

4Bona neu segons el pas de les hores i segons cotes.

En les primeres hores del dia la neu està més dura, per l'efecte del regel. A partir de les 10 del matí i fins a les 12 del migdia podreu fer les millors baixades del dia. A mesura que avanci el dia haureu d'anar a fer les vostres baixades per pistes en cotes altes, especialment a partir de les 12 del migdia.

A partir de la una de la tarda llisqueu per les pistes que hagin estat menys freqüentades i d'orientació nord. Si sou dels que els agrada amortitzar el forfet i no voleu deixar d'esquiar fins a les 5 de la tarda, procureu lliscar en cotes altes i pels laterals de les pistes, que acostumen a estar menys freqüentats pel pas dels esquiadors i per tant ofereixen neu menys castigada.

masella-1-maig-2019-esquiador-bermudes-primavera-perruca

5Protegiu els vostres ulls del sol de primavera.

El sol a la primavera és ara més perillós per als nostres ulls. Primer perquè la seva incidència de raigs UV és ara més perpendicular que no pas al desembre o gener, i en segon lloc perquè el dia guanya hores de sol i els nostres ulls hi estan més exposats que a la resta de les estacions. A l'Alta muntanya a més cal comptar amb el reflex i per tant, mentre hi hagi neu, hem de protegir els ulls amb ulleres de protecció número 4.

6Ofertes, packs i esdeveniments.

A final de temporada algunes estacions acostumen a oferir preus més baixos en tots els serveis, o poden incentivar amb forfets gratuïts per a properes visites o amb el famós 2x1. No fa pas tants anys algunesestacions havien arribat a incloure, en el preu del forfet, l'esmorzar. Malauradament aquest costum s'ha anat perdent. Per cert, a la primavera moltes estacions organitzen els esdeveniments més atrevits: baixada en banyador, graellades populars a peu de pistes, carreres socials...

7Dies llargs i alegres que conviden a tot.

Esquiar en aquesta època és fer-ho en unes condicions de lluminositat especial que ho fa molt agradable. Tots ens sentim més alegres i predisposats, així que potser és el moment propici per aprofitar les ofertes que comentàvem més amunt i comencem a aprendre aquella modalitat que tenim pendent. Quina no heu provat mai? Telemarc, surf de neu, skimo, alpí o fons?

8Contribuïm a mantenir uns llocs de treball.

Amb la nostra presència a pistes ajudem a mantenir obertes unes instal·lacions que necessiten uns treballadors i tot un entorn d'establiments que viuen de la neu.

9Esquí més còmode.

Com que les temperatures han pujat esquiem amb menys roba i això ens permet un esquí més còmode, més alliberat de pes i de moviments. Als esquiadors més petits de la casa aquesta possibilitat, la d'anar més lleugers de roba, els agrada especialment.

10 Plaers gastronòmics a més de 2.000 m.

I finalment, perquè per molt que alguns us mirin amb cara de "bitxo raro" quan els dieu que encara esteu esquiant a finals de març o en ple mes d'abril, el cert és que a la platja encara no s'hi està bé. I, sincerament, us plaurà molt més i us sentireu molt millor fent un bon àpat o un aperitiu en una terrassa a 2.000 m. o en un bar peu de pistes de la vall que no pas en un passeig marítim carregat d'humitat i aire encara massa fresc per prendre un bany.

A més, nosaltres ho hem comprovat, així que el nostre consell és que mentre quedi un sol remuntador obert... ens veiem a pistes!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny