Notícia

Consells, al·licients i bones raons per esquiar a la primavera

Les 10 raons que ens permeten gaudir al màxim de l'esquí de final de temporada

masella,esquiadors,banyador,teleesqui,primavera
Esquiar a la primavera ens pot regalar moments com aquests a Masella Autor/a: Masella
Amb el mes de març a les acaballes, i la primavera a les portes del calendari, les temperatures van pujant, creixen les hores de llum i els raigs de sol són cada vegada més perpendiculars sobre els pendents de la muntanya. Això fa que la qualitat de la neu se'n ressenti i alguns aficionats a l'esquí deixen de visitar les pistes. El cert però és que l'esquí de primavera, si seguim algunes pautes, pot resultar més profitós i divertit que el del mateix hivern. Us ho expliquem.


Aquests són uns consells, pautes i al·licients que podeu seguir per continuar gaudint de la neu en les millors condicions possibles en aquest tram de la temporada.

la-molina-esqui-de-primavera.jp

1Menys esquiadors a pistes.

La primavera és un bon moment per fer allò que no hem pogut fer molts dies a l'hivern. La freqüentació d'esquiadors a pistes és baixa i per això tenim més espai per lliscar a velocitats més altes o per practicar girs més amples. Si tenim més pista per a nosaltres, també hi ha menys risc de col·lisió.

2 Bronze  si, però amb protecció.

Sí, però fem-ho amb prudència. En aquesta època de l'any quan estem a pistes ens convé començar-nos a protegir amb més cura que no pas al mes de desembre o gener. Recordeu posar-vos crema protectora pel sol si no voleu tornar irresponsablement vermells com un tomàquet cap a casa.

3 Esquiar d'hora.

Cal recomanar començar a esquiar ben d'hora, i si és possible sigueu dels primers a obrir traça. Algunes estacions fins i tot apliquen un nou horari i obren a les 8 del matí i tanquen abans.

4Bona neu segons el pas de les hores i segons cotes.

En les primeres hores del dia la neu està més dura, per l'efecte del regel. A partir de les 10 del matí i fins a les 12 del migdia podreu fer les millors baixades del dia. A mesura que avanci el dia haureu d'anar a fer les vostres baixades per pistes en cotes altes, especialment a partir de les 12 del migdia.

A partir de la una de la tarda llisqueu per les pistes que hagin estat menys freqüentades i d'orientació nord. Si sou dels que els agrada amortitzar el forfet i no voleu deixar d'esquiar fins a les 5 de la tarda, procureu lliscar en cotes altes i pels laterals de les pistes, que acostumen a estar menys freqüentats pel pas dels esquiadors i per tant ofereixen neu menys castigada.

masella-1-maig-2019-esquiador-bermudes-primavera-perruca

5Protegiu els vostres ulls del sol de primavera.

El sol a la primavera és ara més perillós per als nostres ulls. Primer perquè la seva incidència de raigs UV és ara més perpendicular que no pas al desembre o gener, i en segon lloc perquè el dia guanya hores de sol i els nostres ulls hi estan més exposats que a la resta de les estacions. A l'Alta muntanya a més cal comptar amb el reflex i per tant, mentre hi hagi neu, hem de protegir els ulls amb ulleres de protecció número 4.

6Ofertes, packs i esdeveniments.

A final de temporada algunes estacions acostumen a oferir preus més baixos en tots els serveis, o poden incentivar amb forfets gratuïts per a properes visites o amb el famós 2x1. No fa pas tants anys algunesestacions havien arribat a incloure, en el preu del forfet, l'esmorzar. Malauradament aquest costum s'ha anat perdent. Per cert, a la primavera moltes estacions organitzen els esdeveniments més atrevits: baixada en banyador, graellades populars a peu de pistes, carreres socials...

7Dies llargs i alegres que conviden a tot.

Esquiar en aquesta època és fer-ho en unes condicions de lluminositat especial que ho fa molt agradable. Tots ens sentim més alegres i predisposats, així que potser és el moment propici per aprofitar les ofertes que comentàvem més amunt i comencem a aprendre aquella modalitat que tenim pendent. Quina no heu provat mai? Telemarc, surf de neu, skimo, alpí o fons?

8Contribuïm a mantenir uns llocs de treball.

Amb la nostra presència a pistes ajudem a mantenir obertes unes instal·lacions que necessiten uns treballadors i tot un entorn d'establiments que viuen de la neu.

9Esquí més còmode.

Com que les temperatures han pujat esquiem amb menys roba i això ens permet un esquí més còmode, més alliberat de pes i de moviments. Als esquiadors més petits de la casa aquesta possibilitat, la d'anar més lleugers de roba, els agrada especialment.

10 Plaers gastronòmics a més de 2.000 m.

I finalment, perquè per molt que alguns us mirin amb cara de "bitxo raro" quan els dieu que encara esteu esquiant a finals de març o en ple mes d'abril, el cert és que a la platja encara no s'hi està bé. I, sincerament, us plaurà molt més i us sentireu molt millor fent un bon àpat o un aperitiu en una terrassa a 2.000 m. o en un bar peu de pistes de la vall que no pas en un passeig marítim carregat d'humitat i aire encara massa fresc per prendre un bany.

A més, nosaltres ho hem comprovat, així que el nostre consell és que mentre quedi un sol remuntador obert... ens veiem a pistes!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista