Notícia

Baqueira Beret: 50 anys i continua sumant més i més esquiadors

Autor/a: Diari de la Neu
L'estació d'esquí de Baqueira Beret va finalitzar la temporada 2014-2015 el diumenge 12 d'abril amb resultats positius. L'estació de la Vall d'Aran va obrir les seves instal·lacions el dia 6 de desembre i les va tancar en finalitzar la segona setmana d'abril pel que han estat 128 dies en funcionament amb 793.822 esquiadors.
Durant la temporada hi ha hagut molta i bona neu amb precipitacions abundants a partir de mitjans de desembre que han permès gruixos a pistes trepitjades de fins a 4 m. en cotes altes.

Nova àrea esquiable d'èxit

Els esquiadors han valorat positivament l'augment d'oferta de quilòmetres esquiables que ha passat dels 120 km de la passada temporada als 153 km de la present. Sens dubte, aquesta novetat ha estat determinant per passar dels 772.555 esquiadors de l'hivern 13-14 als 793.822 de l'actual, el que suposa un 3% d'augment.
Les 21 pistes noves, que han significat un total de 99 traçats disponibles, estan ubicades majoritàriament a Beret per la qual cosa aquesta zona és la que més ha crescut pel que fa a ús en un 3,5% respecte a l'any anterior concentrant el 30% dels esquiadors. El 51% i 20% restants es reparteixen per Baqueira i Bonaigua, respectivament. La rapidesa del telecadira Jesús Serra que permet un fàcil trànsit a Beret així com la nova zona d'Saumet amb una vista increïble cap Cara Nord han estat clau en aquest creixement de l'ús de Beret.
Preparació de pistes i meteorologia

Amb els 146 km de pistes abalisades més els 7 de itineraris marcats a l'estació, les màquines de preparació de pistes han trepitjat aproximadament 55.100 Ha. Enfront de les 60.000 Ha. De l'any passat en què l'estació va estar oberta 22 dies més. Pel que fa a condicions meteorològiques, la temperatura mínima de la temporada a la cota 1800 de Baqueira ha estat de -13,9º C. Quant a la nevada més copiosa, el dia 27 del mes de febrer va ser el dia amb més precipitació acumulant 110 cm. en 24 hores.

Un 50 aniversari ple d'esdeveniments i competicions

Ha estat un hivern molt especial per Baqueira Beret. La data oficial del 50 Aniversari va ser el 6 de desembre. No obstant, els actes populars de celebració es van dur a terme el cap de setmana del 17 i 18 de gener que es va disputar la BBB50A Ski Race Experience que va penjar el cartell de complet amb més de 500 participants divertint-se en l'estació.
Altres esdeveniments destacables a nivell esportiu han estat la Marxa Beret que es va haver d'ajornar a causa de les copioses nevades a principis de febrer però que es va disputar amb èxit al març. D'altra banda, al febrer es va dur a terme la segona edició de l'heterogènia Audi Era Baishada i al març el Trofeu Fundació Jesús Serra va celebrar la seva 8a edició atorgant beques d'estudis als millors esquiadors. Cal destacar que a mitjan març es va realitzar la trobada internacional de periodistes SCIJ 2015 que va reunir més de 250 professionals de la comunicació de tot el món. Finalment, a finals de març l'estació va ser l'escenari dels Campionats d'Espanya d'Esquí Alpí on Carolina Ruiz va realitzar la seva última carrera FIS abans de retirar-lloant l'espectacular supergegant del Dossau.

Restauració, gran actiu de Baqueira Beret

La cuina de nivell segueix triomfant a Baqueira amb una gran afluència als restaurants gastronòmics d'alçada. El 5J Grill Baqueira de la cota 1800 ha viscut el seu segon hivern funcionant sense descans als 5 mesos de temporada. El Moët Winter Lounge d'Orri, a més de per la seva acurada selecció culinària, segueix de moda per les festes a la terrassa. El Refugi Sant Miquel a Bonaigua ha seguit sorprenent amb les tapes d'autor i el Baqueira Bar 1500 ha congregat molts esquiadors cada dissabte en un après ski desenfadat. La Borda Lobato a Baqueira 1500, al costat de l'Hotel Montarto, és un restaurant amb autèntic encant aranès situada a peu de pistes i que compta amb una de les millors brases de la Vall.

Informació de qualitat

Pel que fa a la comunicació en xarxes socials, Baqueira Beret ha emès un miler de posts a Facebook i tuits al Twitter des de novembre de 2014 informant sobre estat de pistes, meteorologia, festes i esdeveniments en l'estació i responent a moltes preguntes dels fans i seguidors. A més, el canal Youtube de la Baqueira Beret ha registrat un gran èxit amb gairebé 50.000 reproduccions del emotiu tràiler del vídeo de 50 aniversari.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Un consell: que quan facin el salt no tanquin els ulls''
Eduard Terricabres, en 'Terri' Cap de salts a la Llosa del Cavall

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots