Notícia

La gastronomia andorrana serà un valor afegit i de diferenciació per Grandvalira

En els últims 5 anys, l’estació ha invertit 10 milions de € en els espais gastronòmics.

Grandvalira,gastronomia
La gastronomia andorrana serà el valor afegit i de diferenciació per Grandvalira Autor/a: Grandvalira
Sabíeu que la restauració a Grandvalira ja és la segona unitat de negoci amb més volum de facturació, després de la venda de forfets? Per això l'estació andorrana continua apostant per l’excel·lència gastronòmica a pistes de la mà de la Fundació Alícia. La fundació ha realitzat un anàlisi de la cuina autòctona i de les cartes dels establiments de Per a Grandvalira la restauració s’ha convertit ja en la segona unitat de negoci amb més volum de facturació, després de la venda de forfets.Grandvalira-Saetde amb l’objectiu de potenciar la gastronomia andorrana en les properes temporades. L’objectiu del projecte és crear coneixement de la cuina andorrana als restaurants de l’estació i que aquest sigui un element diferenciador respecte altres destinacions. En els últims 5 anys, l’estació ha invertit 10 milions de € en els espais gastronòmics i la introducció de conceptes culinaris importats de les grans capitals.


Grandvalira ha presentat aquesta setmana les conclusions del projecte d’investigació de la cuina andorrana i dels restaurants del domini. L’acte, celebrat aquest dimarts matí al Racó de Solanelles (sector Encamp), ha comptat amb la presència d’Alfonso Torreño, director general de Grandvalira-Nevasa, Verònica Canals, managing director de Grandvalira-Saetde, i Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia. Entre els objectius del projecte de col·laboració amb l’entitat que va néixer de la mà del xef i copropietari d’El Bulli i el reconegut cardiòleg, Valentí Fuster, hi ha que Grandvalira esdevingui d’alguna manera com ambaixadora de la cuina andorrana a través d’alguns dels seus restaurants i que aquesta creació de coneixement dels plats autòctons sigui diferenciadora i al mateix temps actui com a element clau per escollir Grandvalira com a destinació.
   
L’acord de col·laboració neix de la voluntat històrica de Grandvalira de dotar la seva oferta gastronòmica d’una excel·lència única al sector així com d’apropar la cuina autòctona del Principat als prop de dos milions d’esquiadors que visiten les seves instal·lacions cada any. El projecte va arrancar amb una primera fase de coneixement per part del Departament de Patrimoni Agroalimentari de la Fundació Alícia que va realitzar una exhaustiva recerca per veure les potencialitats gastronòmiques que ofereix la cuina andorrana. Un cop avaluats els productes i ingredients locals més característics de la gastronomia local, s’han posat de manifest prop d’una trentena d’elaboracions representatives de la cuina autòctona del Principat com l’escudella, l’arròs de muntanya, els farcellets de col o les trumfes eixutes, entre d’altres. Un cop assolits aquests coneixements, la Fundació ha seleccionat una recepta representativa de la gastronomia andorrana que aporti un valor afegit als esquiadors i suficientment versàtil per a poder ser inclosa a totes les cartes dels diferents punts de restauració del domini.
 
El plat escollit per representar aquesta aposta per la gastronomia andorrana de qualitat ha estat el brou, un plat molt característic de la cuina dels Pirineus i molt lligat a Grandvalira ja que es tracta d’una elaboració pròpia de l’hivern i d’un plat reconfortant i nutritiu ideal durant les jornades d’esquí. Després d’aquest estudi exhaustiu, els professionals de la Fundació Alícia transmetran tots els seus coneixements a l’equip de cuina de l’estació per tal que incloguin aquest plat tan valuós en les diferents propostes gastronòmiques que ofereix el domini. Per altra banda, l’equip de la fundació ha creat un manual d’ús que permeti implementar aquests coneixements de la cuina andorrana a d’altres establiments del Principat així com un receptari molt complert amb les receptes més representatives de la gastronomia d’Andorra.
 
Aposta per la gastronomia d’alçada
 
La decidida aposta de Grandvalira per la millora de la gastronomia a pistes és un dels principals objectius de l’estació més gran del sud d’Europa temporada rere temporada. En els últims 5 anys, el domini ha invertit 10 milions d’euros per tal de fer un salt qualitatiu en la seva oferta gastronòmica i convertir-se en un referent de la bona restauració a peu de pista a nivell europeu. La transformació gastronòmica de Grandvalira ha estat possible gràcies a les nombroses inversions en infraestructures, la creació de nous conceptes culinaris fins ara inexistents a la majoria d’estacions de la Península, i l’ampliació de l’equip humà amb noves incorporacions provinents de les principals Escoles d’Hosteleria de Catalunya. Actualment, el 90% dels restaurants a pistes estan completament renovats, més de 400 persones treballen als 60 punts de restauració del domini i la restauració s’ha convertit ja en la segona unitat de negoci amb més volum de facturació, després de la venda de forfets.
 
Una de les fortaleses de la oferta gastronòmica de Grandvalira i una de les raons per les quals la opinió dels usuaris ha millorat tant en els darrers anys, és la capacitat que té el domini per identificar les últimes tendències culinàries de les principals capitals i importar-les al Principat tot adaptant-les al món de la neu. És el cas de les food ratacks, una de les principals novetats d’aquesta temporada que està tenint molt bona acceptació entre el públic. El domini ha condicionat dues màquines trepitjaneu com a punts de restauració itinerants que recorren cada cap de setmana els sectors de l’estació oferint una oferta gastronòmica gourmet als esquiadors sense necessitat de treure’s els esquís. Tanmateix, l’estació andorrana ha incorporat noves formes de gaudir dels àpats amb la seva oferta flexiteriana i altres propostes saludables aptes per a celíacs i per a aquells usuaris que vulguin seguir cuidant la seva alimentació mentre practiquen els esports blancs.
 
Cap de setmana de freestyle
 
El calendari esportiu de Grandvalira segueix la seva frenètica activitat amb una nova edició de la mítica competició Total Fight Masters of Freestyle que concentrarà un any més els millors riders internacionals a l’Snowpark El Tarter entre el 24 de març i l’1 d’abril. La competició arrencarà aquest cap de setmana amb la modalitat de snowboard (del 24 al 26 de març) i continuarà el proper cap de setmana amb la modalitat de freeski (del 30 de març a l’1 d’abril).
 
El Total Fight és un esdeveniment indispensable per a l'agenda d'alguns dels millors snowboarders i freeskiers de tot el món. En snowboard, l'esdeveniment està dins de la màxima categoria Elit del World Snowboard Tour i és un dels cinc esdeveniments més importants del calendari mundial compartint repertori amb grans proves com els X Games o el Laax Open. Aquest any, no només els millors riders masculins es donaran cita a Grandvalira, sinó que, a més, el domini serà l’epicentre de l'elit mundial del snowboard femení ja que aquest any com a novetat hi haurà competició femenina. En freeski, la prova es troba en la categoria d’OR del calendari World Tour de l'AFP (Associació de freeskiers Professionals), sent el campionat més important del món amb 142 competicions en 109 esdeveniments i 19 països.
 
Previsió pel cap de setmana

Grandvalira arriba a l’últim cap de setmana del mes de març amb unes condicions de neu òptimes per a la pràctica dels esports blancs.. Actualment disposa de 204 km esquiables, 120 pistes obertes i les cotes de neu es situen entre els 60 i els 160 cm. Tots els sectors romanen oberts i connectats per pistes, i els remuntadors funcionen a ple rendiment per garantir el flux d’esquiadors per tot el domini.
 
Activitats previstes per la setmana:
 
Dimecres 22/03: Entrenaments demo team amb LEDS – Pista Avet Soldeu a les 18h45.
Dijous 23/03 a diumenge 26/03: VI Trobada de Telemark GV-El Tarter.
Dissabte 25/03: Après-ski amb els dj’s de Crappy Tuesdays (Barcelona) – L’Abarset, sector El Tarter de 16h a 21h.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny