Notícia

Llevantada de manual confirmada. Previsió de fins a 50 cm de neu nova a Madres, Canigó i capçalera del Ter

Un cop més tots els models hi apunten, però el desencert de la darrera previsió fa que els grans mitjans de comunicació siguin prudents en anunciar-la

previsio,skipass
Llevantada confirmada. Previsió de fins a 50 cm de neu nova a Madres, Canigó i capçalera del Ter Autor/a: Captura de pantalla Skipass
Doncs sí, s'apropa una llevantada important, especialment generosa al vessant sud del Pirineu oriental. Així hi coincideixen diversos models i ho confirmen els metereólegs, però després del desencert de fa poc més d'una setmana, quan també semblava evident una nova llevantada que després no va prosperar, ara costa que cap mitjà s'hi atreveixi a posar el titular, i el titular aquesta vegada no pot ser més explícit: fins a 50 cm de neu nova al Pirineu oriental vessant sud, en especial als massissos del Canigó, Costa Bona, Bastiments i Madres. La llevantada serà d'orientació clarament est, no de sud-est, i per això incidirà especialment en els massissos esmentats.

Segons els models de Meteoexploration.com, wheather.com i Snow-forecast.com la cota de neu al Pirineu Oriental s'ha de situar als 1.650 m. demà dijous, als 1.800 divendres i a 1.500 el dissabte, amb clara millora del temps per diumenge. Per contra al Pirineu central la previsió de diumenge no és tant clara i podrien continuar els cels encapotats. Les cotes de neu, en aquesta part del Pirineu, seran pràcticament les mateixes.

I els metereòlegs catalans, què hi diuen? Doncs hi coincideixen. Per exemple, MeteoPirineusCatalans.cat confirma la previsió de neu i en concret ens expliquen que "s'esperen precipitacions molt abundants entre divendres a la tarda i primeres hores de dissabte, amb una nevada intensa que afectarà novament tota la serralada i serà especialment abundant al Pirineu oriental. En finalitzar la setmana, a gran part del Pirineu s’haurà pogut recollir més de 50 cm de neu nova" i atenció al que s'especifica per al punt més oriental del Ripollès i Vallespir, on s'anuncia que la precipitació pota arribar a acumular "el metre de neu nova". Sóna molt bé, oi? Doncs la bona notícia és que coincideix amb els models abans esmentats. La mateixa previsió, gairebé la mateix tot i que amb alguns matisos, ens fa Dani Ramírez al web NieveAventura.com.

Prudència dels serveis metereològics de TV3

I els serveis metereòlògics de TV3, què hi diuen? Doncs també coincideixen, però ho anuncien amb prudència i només confirmen les precipitacions de demà dijous i divendres. "Dijous, primeres nevades i arribada del fred" han anunciat avui, ja que ens afectarà una gran pertorbació atlàntica, amb entrada de fred i neu en cotes de només 1.000 m. baixarà de cota fins a només 1.000 metres. Aquest front atlàntic en els seus inicis quedarà frenat davant la costa catalana el divendres nit i serà el que, d'alguna manera, tornarà a recular dissabte carregat d'humitat i amb una bossa d'aire fred que permetrà la precipitació de neu generosa i en cotes relativament baixes (1.500 m.) al Pirineu.
La llevantada, doncs, de moment encara no és notícia a TV3. Però, qui s'atreviria a anunciar-la a tot un país i amb tanta contundència després del desencert de fa 10 dies? Normal, però esquiadors i esquiadores, creuem els dits, aquest vegada sembla molt evident, així que comenceu a preparar-vos per un altra gran cap de setmana de neu pols i tot obert. Ens veiem a pistes un cap de setmana més!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny