Notícia

Masella pendent dels permisos per ampliar pistes i remuntadors al Coll de la Mola

Al sector Coll de la Mola tot és a punt per obrir 3 noves pistes i un nou telecadira

Masella pendent només dels permisos per ampliar pistes i remuntadors
Masella pendent només dels permisos per ampliar pistes i remuntadors Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tot a punt a Masella per iniciar les obres d'ampliació al sector La Pia tant bon punt es rebin els permisos. Així ho ha declarat el director de l'estació, Xavier Nolla, en una entrevista al programa MeteoMauri de Catalunya Ràdio ahir dijous. El nou sector, conegut com Coll de la Mola o La Baga ja va ser motiu d'un article a Diaridelaneu l'estiu passat. Us ho expliquem amb més detall.


Fa tres anys Masella va començar a redactar i tramitar l'ampliació de l'estació pel seu perímetre est. En el dia d'avui la direcció de l'estació només està pendent de rebre els permisos pertinents perquè es pugui traslladar físicament sobre el terreny les pistes i remuntadors que reflecteixen els plànols . El nou sector esquiable ocuparà la zona compresa entre el coll de la Mola, l'actual pista Rovellons i la carretera Molina-Masella. Aquest projecte està reflectit en el Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d'esquí de La Molina i Masella.

En l'entrevista realitzada aquest dijous a l'espai MeteoMauri de Catalunya Ràdio al director de l'estació, Xavier Nolla, aquest ha declarat que tot està a punt per a executar l'ampliació aquest mateix estiu, però que s'està pendent de rebre els permisos per fer-ho possible des de diferents administracions. L'objectiu de l'estació seria poder inaugurar el nou sector la temporada vinent, la 2017-18, coincidint amb el 50 aniversari de l'estació, però la possibilitat sembla difícil. En qualsevol cas el que sí que és segur que es realitzarà aquest estiu vinent són tres actuacions prou importants: millora i ampliació de la instal·lació de neu produïda en pistes, la reforma de dos edificis, (Cap de Bosc i Refugi Coma Oriola) i la possible adquisició de noves trepitjaneus. Nolla també ha parlat de la possible instal·lació d'un nou giny mecànic entre la base de Coma Oriola i el cim de la Tosa, fet que permetria tenir-lo en funcionament en dies de vent de nord, ja que la seva orientació a ponent permetria esquivar l'exposició al vent de nord que si pateix el telecadira Jumbo Tosa.

Nou telecadira i espai esquiable de Coll de la Mola - La Baga

La nova àrea esquiable inclou un telecadira que tindria la cota de sortida als 1.650 m., a tocar de la carretera entre Alp i La Molina i Masella, km 9, en una zona que inclou un aparcament. Des d'aquest punt, tocant a la carretera com també passa amb el sector de La Pia, el telecadira surt en direcció nord per remuntar fins al coll de la Mola, a l'actual confluència de les pistes Cerdanya i Excursió, en un pla situat a la cota 1.994 m. Es tracta d'un giny que a simple vista es veu més curt en traçat que no el veí telecadira de La Pia.
El traçat del nou giny permetrà l'accés a un mínim de 3 noves pistes d'orientació nord-est de 350 metres de desnivell. En realitat es tracta de l'allargament de la pista Rovellons que, des del punt on actualment hi ha traçada una corba tancada cap a l'esquerra (per retornar cap al pla de la Pia) en sortirien tres nous traçats que portarien al peu del telecadira nou. També es podria enllaçar amb el nou sector des de la Familiar, enllaçant amb la pista Maria de Dalt, travessant la pista Cerdanya i arribant al peu del nou giny.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny