Notícia

Cambra d'Ase, Formiguera i Puigbalador ja han tancat

Porté-Pimorent tancarà la temporada dilluns 3 d'abril. Font Romeu el 10 d'abril i Les Angles el dia 18.

Les Angles,teleesquí,Sant Pere
Imatge del teleesquí Sant Pere, a Els Angles. L'estació tancarà el 17 d'abril, sent la darrera de la Catalunya del Nord en fer-ho Autor/a: Les angles
La llevantada del cap de setmana també va arribar a les estacions de la Catalunya del Nord, tot i que amb menys intensitat que al vessant sud, però a diferència de les catalanes i les andorranes, malgrat tenir neu a pistes, han començat a tancar instal·lacions. La primera en fer-ho va ser Puigbalador ja fa més d'una setmana. Us ho expliquem.


Comença el compte enrere de la temporada 2016-17 a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord. Diumenge, 26 de març, va ser el darrer dia que van obrir l'Espai Cambra d'Ase i Formiguera, però ja fa més d'una setmana que també ho va fer Puigbalador que va tancar el 19 de març.

Cambra d'Ase (Espace Cambre d'Aze) ha tancat instal·lacions no pas per manca de neu, sinó per manca de clients, i és que la finalització de les vacances escolars zonificades de França fa dues setmanes han repercutit en una baixa freqüentació a les pistes de l'Alt Conflent en dies laborables. Davant la inviabilitat econòmica d'obrir portes amb pocs esquiadors a pistes, les estacions d'aquesta part del Pirineu ho tenen clar: és preferible tancar.

Un cas diferent és el de Puigbalador (Puyvalador), on la temporada 2016-17 ha estat, en general, difícil. L'estació més septrentional del Capcir no va poder obrir en condicions, i encara de mínims, fins a les acaballes de desembre però tot ia així "salavarà" els mobles. Amb la finalització de les vacances escolars, la direcció de l'estació ja va decidir tancar el passat 19 de març, però només una setmana abans del que tenia previst.

La paradoxa en el cas d'aquesta estació és que el resultats seran no en negatiu, sinó en positiu, i és que tot i obrir menys dies que la temporada passada han aconseguit el mateix nombre de dies/esquí, una dada que optimitza els recursos i que els fa tancar en positiu. El febrer els ha resultat molt bo, tot i que que pel fet de ser una temporada reduïda en dies d'obertura els qui més perjudicats n'han sortit han estat els treballadors del centre.

Formiguera (Formigueres) també ha seguit els passos de la seva veïna septrentional i va tancar instal·lacions aquest passat diumenge dia 26.

Porté-Pimorent , Font Romeu i Les Angles continuen obertes

Les dues estacions de l'Alta Cerdanya, Porté i Font Romeu, continuen obertes i ofereixen bones condicions aquests dies. Tot i que la primera, per la seva ubicació i orientació, no s'ha vist tan beneficiada per les llevantades com les estacions del vessant sud del Pirineu, i que tant freqüents han estat en aquesta temporada, el cert és que les condicions de neu encara ara els permeten obrir bona part de les pistes, i per cert amb excel·lents condicions a les cotes altes, on s'hi arriba a gruixos que superen els 2 metres. Tenen oberts 9 de 10 remuntadors, 30 de 35 pistes i 44 kms esquiables d'un total de 50. Tot i així, si no hi ha un canvi de criteri, la direcció de l'estació té previst obrir per darrer dia de la temporada el proper diumenge 2 d'abril

A Font-Romeu la previsió és tancar el 9 d'abril, a les portes de Setmana Santa, i a Els Angles ho farà el 17 d'abril, si bé cap de les dues no estan obertes al 100%, ni en pistes ni en remuntadors. La darrera llevantada, la d'aquest dissabte passat, que estava previst afavorir especialment aquest vessant del Pirineu ja que entrava des del Medidetarrani amb una orientació clarament est-oest, finalment va canviar la direcció i orientació, en direcció sudest-oest i, per tant, beneficiant un cop més les estacions del vessant sud més que no pas les de l'extrem oriental.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny