Notícia

Vallnord, referent gastronòmic per sobre dels 2.000 metres d’altitud

Pal, Arinsal i Arcalís ofereixen una vintena de punts gastronòmics, amb una oferta que pot anar des dels menús exquisits a tancar el dia sopant a la llum de la lluna

La Borda,La Coma,Arcalís,vallnord
La Borda de La Coma d’Arcalís, un espai de referència de gastronomia a les estacions d’esquí Autor/a: Vallnord
Les estacions de Vallnord han consolidat la restauració com un dels seus atractius primordials. Amb una vintena de punts ubicats arreu de les pistes d’esquí, l’oferta inclou menús exquisits en altura i proposicions tant durant la jornada com per tancar el dia sopant a la llum de la lluna i les estrelles. Els suggeriments nocturns, a més, combinen la gastronomia amb activitats esportives i exclusives.


Les dues estacions d’esquí de Vallnord tenen instal·lats al llarg de les seves estacions més de vint restaurants adaptats a les exigències dels seus usuaris: restaurants a la carta, selfs-services amb el segell bio bio, pizzeries... Fins a la cuina de muntanya que exigeixen els locals instal·lats a més de 2.000 metres d’altura. En aquest sentit, el Pla de la Cot de Pal i la Borda de La Coma d’Arcalís són dos espais de referència entre les estacions d’esquí tant per als esportistes com per als que cerquen una activitat alternativa.
 
Exquisidesa a Vallnord-Pal-Arinsal

Les pistes d’esquí de la Massana disposen d’un total de 17 punts de restauració entre les pistes de Pal i el sector d’Arinsal. Entre aquest ventall de locals es poden assaborir deliciosos combinats de muntanya i una gran varietat d’esmorzars al recentment renovat Rústic de Pal. O menjar amb vistes a la terrassa de 180 metres quadrats del Xalet Igloo d’Arinsal.
 
Si el que es desitja és recuperar les forces i tancar el dia d’esquí amb un bon àpat, La Taverna es caracteritza pel seu ampli assortiment d’embotits ibèrics i formatges, acompanyats amb els milors vins i caves per tancar la jornada com cal.  Si s’és més d’hambuerguesa, la de carn d’angus – de 200 grams – és un imprescindible deliciosament combinat amb foie i ceba carmel·litzada al Xiringuito. Emplaçat a Pal, és una de les aturades preferides no únicament pels esquiadors sinó pels vianants que s’apropen a peu de pistes, a La Caubella.
 
L’àmplia oferta de Vallnord-Pal-Arinsal, pensada per a la tria, no s’atura a l’horari diürn. L’entorn espectacular de què disposa a més de 2.000 metres s’allarga fins a la nit. Quan tota l’estació tanca, els restaurants Cow Bella i Pla de la Cot segueixen la seva activitat. El primer, especialitzat en carn de vedella. El segon, un espai gastronòmic de referència l’accés al qual pot fer-se per diferents i molt atractives vies: excursions amb raquetes, esquí de muntanya o retrack amb cabina calefactada.  En comunió amb la natura i amb el marc de fons d'un paisatge espectacular de muntanyes i estels, organitza sessions de ioga rematades amb un sopar vegà.
  
Excel·lència a Vallnord-Arcalís

El protagonisme indiscutible de la neu a Vallnord-Arcalís va acompanyat per una especial cura de la seva oferta gastronòmica: mostra n’és el fet que el domini ha recuperat la gestió de tots i cadascun dels seus punts de restauració.
 
100% casolà, El Refugi de les Portelles eixopluga la cuina més tradicional i els plats més insòlits al restaurant més alt d’Andorra. Entre les seves especialitats compten l’indispensable trinxat i el singular foie perfectament casat amb xocolata. Tot plegat a 2.552 metres. A més d’aquest restaurant de cuina de muntanya, Vallnord-Arcalís compta amb dos autoserveis, un italià i la referent borda de muntanya La Coma, estrella gastronòmica de les nits.
 
La Borda de la Coma és un dels punts més emblemàtics de l'estació. Situada a 2.220 metres, precedeix les seves especialitats amb entrants com una amanida de pedres d’ànec, peres i nous o una taula d’embotits nacionals. Les fondues o la mitjana de bou d’un quilo protagonitzen els sopars sota les estrelles. Aquesta exclusiva proposta no es limita a la gastronomia més exclusiva; va combinada amb una excursió de vehicle eruga o bé amb un trineu gegant capacitat per a una cinquantena de viatgers, per als qui no s’atreveixin amb la randonée o les raquetes.




Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial