Notícia

Masella i l'esquí de primavera, amics per sempre

Quina estació ha fet de l'esquí de primavera un senyal d'identitat? Masella, i us expliquem el perquè

Masella,neu,primavera
Imatges d'avui dimarts a Masella Autor/a: Masella
Comença, ara sí, l'esquí de primavera en el seu màxim exponent: els dies són cada vegada més llargs, el sol incideix cada vegada amb una inclinació més perpendicular sobre la neu i les temperatures, de dia i de nit, van de pujada. Esquiar en aquestes condicions requereix fer-ho amb unes pautes i consells que ja vam explicar fa pocs dies. Però, hi ha alguna estació que de l'esquí de primavera n'hagi fet un senyal d'identitat? Doncs sí, Masella, i us expliquem el perquè.


Pistes en cotes altes, amb orientació a nord. Pistes en cotes mitjanes i baixes, també d'orientació nord però, a més, amb un bosc a banda i banda de pista amb funcions de para-sol: aquestes són les raons que fan de Masella un bon lloc per a practicar l'esquí de primavera. Masella té unes condicions naturals que la fan molt òptima per a la pràctica de l'esquí en aquesta època de l'any. Té tots els ingredients necessaris perquè la neu es conservi bé a la primavera. Sobretot per les raons que us detallem tot seguit:

Per altitud

Masella té una cota màxima de 2.535 metres i la neu en les zones altes es manté en millors condicions i menys transformada durant més jornades d'esquí.

Per orientació a nord

El 90% de les pistes estan encarades a nord, on les temperatures són més baixes i l'impacte de les radiacions solars és menor.

Un bosc que fa de para-sol

El 80% de les pistes de l'estació transcorren pel mig del bosc i la massa forestal protegeix la neu de la radiació solar.

Un senyal d'identitat

Masella és tradicionalment la darrera estació en tancar pistes al Pirineu. Això ha fet que, sovint, quan algú vol esquiar a la primavera, quan aquesta ja és avançada en el calendari, és molt possible que ho faci en aquesta estació.

I ara mateix, com està Masella?

En aquest entorn favorable que s'hi dóna cada any cal sumar-hi que en aquesta temporada hi ha unes condicions d'innivació i uns gruixos excel·lents per encarar el darrer tram de la temporada. Les nevades enguany han sigut molt regulars i i amb gruixos de neu molt importants. De fet, les darreres nevades d'aquest divendres i dissabte, dies 24 i 25 de març, han deixat a Masella més de 30cm de neu fresca. Ahir, dia 27 de març, es van tornar a acumular 10 cm a cotes altes. Tot això ha propiciat que amb aquestes darreres nevades i amb la bona meteorologia d'avui un bon nombre d'esquiadors gaudissin de tot el desnivell esquiable, amb 935 m, des del cim de la Tosa fins al Pla de Masella, el punt més baix de l'estació; i això amb tots els sectors oberts i una neu excepcional.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny