Notícia

Primera baixada solidària de “súper herois” a Grandvalira

Grandvalira ha acollit un acte carregat d’emoció amb motiu del Dia Nacional del Transplantament que es celebra avui 29 de març

Grandvalira
Més de 200 nens participen en la primera baixada solidària de “súper herois” a favor del transplantament infantil Autor/a: Grandvalira
Grandvalira s’ha omplert aquest cap de setmana de petits valents en la primera baixada solidària en suport als transplantaments infantils. En total més de 200 infants han participat en aquesta acció inèdita a la Península i molt emotiva que pretén donar visibilitat a la realitat d’aquest tipus de trasplantaments amb motiu del Dia Nacional del Transplantament que es celebra el 29 de març. Els protagonistes d’aquesta jornada solidària han estat els més petits de la casa que sota el nom de “Grands Herois” han lliscat per la pista TK Escola del sector Soldeu vestits amb una capa blava de súper heroi i aixecant el braç enlaire amb l’objectiu de mostrar el seu suport a tots els infants i a les famílies que estan passant per aquesta situació. Els nens, provinents del Soldeu Esquí Club (SEC) i l’Esquí Club d’Andorra (ECA) han baixat acompanyats de famílies i nens que han superat un trasplantament amb èxit.
 
Les principals organitzacions catalanes, espanyoles i andorranes de trasplantaments infantils, com la OCATT Organització Catalana de Trasplantaments), l’ANINATH (Associació de Nens i Nenes amb Trasplantament Hepàtic), la NUPA (Associació Espanyola d’ajuda a nens amb trasplantaments multi visceral i pateixen nutrició parenteral) i l’ATIDA (Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra) també han participat en aquesta acció solidària amb l’objectiu de donar la màxima visibilitat a una causa força desconeguda per la societat. Tal i com ha declarat el portaveu de la OCATT, Jorge Twose: “en un dia on tothom parlarà del lideratge de Catalunya i de l’estat espanyol en matèria de trasplantaments i donació d’òrgans, és important donar visibilitat als trasplantaments infantils i a la realitat dels nens que esperen o han rebut un òrgan ”.
Segons dades de la OCATT, el 2016 Catalunya va batre el seu rècord històric en donació d’òrgans i es van realitzar un total de 1.015 trasplantaments. D’aquests, 44 són trasplantaments infantils, la gran majoria dels quals estan causats per malalties congènites. Actualment a Catalunya hi ha 20 nens en llista d’espera i segons Twose: “iniciatives com aquestes ens ajuden a realitzar una tasca de conscienciació sobre la importància de la donació infantil per tal de reduir al màxim les llistes d’espera i  dona visibilitat a un col·lectiu que a vegades no rep tota l’atenció que mereix”. La generositat i la solidaritat de les famílies i l’esforç dels professionals sanitaris i dels centres especialitzats en aquest tipus de trasplantaments són vitals per assegurar l’èxit dels trasplantaments pediàtrics, sovint més complexes que els trasplantaments en adults ja que exigeixen una capacitat tècnica més elevada.
 
La baixada ha comptat amb la participació de famílies i nens que han superat aquest tipus d’experiència amb èxit i han volgut traslladar un missatge d’esperança i positivisme a les famílies que es troben en llista d’espera. La portaveu de l’ANINATH, Mary Mesaglio, ha afirmat que “aquestes accions ens ajuden a normalitzar la vida dels nens que han superat un trasplantament i demostren que aquestes intervencions serveixen per a millorar la seva qualitat de vida”. El doctor valencià José Mir (+ de 1.800 operacions de trasplantaments durant la seva carrera de metge), un dels cirurgians pioners en trasplantaments hepàtics a l’estat espanyol i un dels professionals de referència en la matèria també ha volgut sumar-se a la iniciativa traslladant un missatge positiu a les famílies: “veure la felicitat d’aquests nens avui a  la neu compensa tost els patiments que hagin pogut passar les famílies”. El doctor Mir també ha puntualitzat que la solidaritat és fonamental i en aquest sentit, l’estat espanyol n’és un referent.
 
Alfonso Torreño, director general de Grandvalira – Nevasa ha declarat que “aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa de RSC de Grandvalira Social, el fons social de Grandvalira  que té com objectiu apropar l’esport i l’esquí als col·lectius amb necessitats especials, transmetent els valors d’il·lusió i esperança a través del contacte amb la natura” Al final de l’acte, Grandvalira ha destinat una part dels forfets venuts durant la jornada a l’ANINATH, la NUPA i l’ATIDA que han pres partida en la iniciativa i que es destinaran a diferents projectes relacionats amb els trasplantaments pediàtrics.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


68%


11%


11%


11%

28 vots