Notícia

La pista de l'Avet de Soldeu serà més llarga

Una plataforma i un aparcament soterrat cobriran el riu i permetran fer més extensa l'arribada de la pista

La pista de l'Avet de Soldeu serà més llarga. Imatge d'arxiu.
La pista de l'Avet de Soldeu serà més llarga. Imatge d'arxiu. Autor/a: Imatge original de Grandvalira
El Govern d'Andorra ha declarat projecte d'interès nacional la construcció d'una plataforma esquiable al peu de la pista Avet de Soldeu i d'un aparcament soterrat de gairebé 500 places. Es tracta d'un projecte necessari per tal que l'estació pugui acollir les finals de la Copa del Món previstes per al febrer del 2019, i que permetrà ampliar la zona d'arribada de la pista i apropar-la al poble de Soldeu. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que serà la societat explotadora de l'estació, Ensisa, qui es farà càrrec dels treballs i del cost de l'obra, que es començarà a construir entre el juny i el juliol d'enguany. La superfície de la nova plataforma tindrà 11.300 metres quadrats, mentre que l'aparcament tindrà 6.200 metres quadrats a més d'una rampa d'accés de 850 metres quadrats.

El Govern ha donat llum verd aquest dimecres al projecte de construcció d'una plataforma esquiable al peu de la pista Avet de Soldeu i d'un aparcament soterrat que presti funcions logístiques quan es desenvolupin competicions d'esquí d'alt nivell internacional. A proposta del Comú de Canillo, l'ha declarat projecte d'interès nacional.

El projecte és fruit de les recomanacions que la Federació Internacional d'Esquí (FIS) va fer arribar a la societat explotadora de l'estació, Ensisa, per atorgar la celebració de les finals de la Copa del Món que tindran lloc al febrer del 2019. En el decurs de les proves, l'aparcament, que tindrà 468 places, tindrà funcions logístiques per albergar les instal·lacions tècniques de la producció televisiva i dels equips d'esquí que hi participaran. La plataforma substituirà l'actual pont esquiable que uneix la pista amb l'edifici del telecabina, i servirà per apropar el poble de Soldeu amb les pistes. Durant la celebració de les finals de la Copa del Món servirà per instal·lar les grades del públic i els espais per a la premsa.

Per poder tenir la nova infraestructura enllestida abans del febrer del 2019, la construcció s'iniciarà entre el juny i el juliol d'aquest any. Els treballs i el seu cost aniran a càrrec d'Ensisa.

D'ANA.ad

Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


33%


8%


58%

12 vots